reklama

Doboska-"prava"

Pridal/a Žanet dňa 10. 03. 2010 - 08:33 - Recepty Žanet
obrázok k receptu

reklama

pochutka

Ingrediencie
Cesto:
9 kusy vajce
210 gramov práškový cukor
180 gramov hladká múka
50 gramov maslo
Krém:
6 kusy vajce
2 balíky vanilkový cukor
250 gramov práškový cukor
3 polievkové lyžice kakao
200 gramov čokoláda
300 gramov maslo
Poleva:
200 gramov kryštálový cukor
1 polievková lyžica citrónová šťava
1 čajová lyžička maslo
50 gramov maslo
100 millilitrov šľahačková smotana
Postup

Cesto:

9vajec, 210g pras.cukor, 180g hl.muka, 50g masla.

Zltka vyslahame s cukrom,primiesame tuhy sneh,muku a makke maslo. Pripravime si 8plechov, na kazdy dame papier a nakreslime kruh s 26cm premerom, rovnomerne ponatierame cesto a dame piect. Ihned po vybrati strhneme papier.

 

Krem:

6vajec, 2vanilky, 250g pras.cukor, 3pl kakaa, 200g cokolady, 300g masla. Vajcia,cukor,vanilku,kakao,vyslahame nad parou do peny. Roztopenu a vlaznu coko vymiesame s maslom a opatrne zmiesame s vajcovym kremom. Rovnomerne naplnime ale najkrajsi plat odlozime bokom.

 

Poleva: 200gkrys.cukor, 1pl cit.stavy, 1kl masla+50g v celku, 1dcl slahacky.

Rozpustime 1kl masla,cit.stavu a cukor,uprazime do zlatohneda. Plat,ktory sme si odlozili,prelozime na prac.dosku a polejeme karamelom. Nakrajame a pred kazdym rezom pretiahneme noz cez maly kusok masla/50g/. Vyslahame slahacku a nastriekame 16 kopcekov na tortu, karamelove trojuholniky poukladame sikmo na ne.

Celkový čas
2 hod, 30 minút
Čas prípravy
2 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Ahojte cukrárky a cukrári. Dlho som tu nebola z pracovných dôvodov, ale keďže idem znova po ktovie koľký krát piesť moju dobošku, nedá mi to, nezapojiť sa do diskusie. V končinách odkiaľ ja pochádzam, sa doboška robieva každé cest z 1 - 2 vajec, v závislosti od veľkosti torty. Každé sa zvlášť vyšľahá a upečie. Torta musí mať minimálne 18 plátov, hore karamel a okolo varený sneh. Aj napriek takej pracnosti a cene, ja som sa ich už napiekla desiatky. Tí, ktorí ju raz ochutnali, inú tortu už nechcú. Mám aj iné dobré a chutné, ale doboška je len doboška. V albume mám ofotenú jednu pred výzdobou a po výzdobe. Prajem veľa úspechov v práci a príjemný deň.

ela1, St, 10. 03. 2010 - 13:08

Potešilo by ma keby si dala recept, ak to nie je tajné. Ďakujem.Slnko

Je to tento co dala Zanet a pracovny postup je zdlhavejsi kvoli peceniu. Kvietok Slnko Kvietok Slnko Kvietok Slnko

TAK TOTO BUDE MOJA PRVÁ DOBOŠKA,KTORÚ UROBÍM,DÚFAM ŽE SA MI PODARÍ.TÁTO TVOJA,NATAŠKA MUSÍ BYŤ PERFEKTNÁ.DRŽTE MI PALCE.PÁÚsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama