
pochutka
Cesto: | ||
9 | kusy | vajce |
210 | gramov | práškový cukor |
180 | gramov | hladká múka |
50 | gramov | maslo |
Krém: | ||
6 | kusy | vajce |
2 | balíky | vanilkový cukor |
250 | gramov | práškový cukor |
3 | polievkové lyžice | kakao |
200 | gramov | čokoláda |
300 | gramov | maslo |
Poleva: | ||
200 | gramov | kryštálový cukor |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
1 | čajová lyžička | maslo |
50 | gramov | maslo |
100 | millilitrov | šľahačková smotana |
Cesto:
9vajec, 210g pras.cukor, 180g hl.muka, 50g masla.
Zltka vyslahame s cukrom,primiesame tuhy sneh,muku a makke maslo. Pripravime si 8plechov, na kazdy dame papier a nakreslime kruh s 26cm premerom, rovnomerne ponatierame cesto a dame piect. Ihned po vybrati strhneme papier.
Krem:
6vajec, 2vanilky, 250g pras.cukor, 3pl kakaa, 200g cokolady, 300g masla. Vajcia,cukor,vanilku,kakao,vyslahame nad parou do peny. Roztopenu a vlaznu coko vymiesame s maslom a opatrne zmiesame s vajcovym kremom. Rovnomerne naplnime ale najkrajsi plat odlozime bokom.
Poleva: 200gkrys.cukor, 1pl cit.stavy, 1kl masla+50g v celku, 1dcl slahacky.
Rozpustime 1kl masla,cit.stavu a cukor,uprazime do zlatohneda. Plat,ktory sme si odlozili,prelozime na prac.dosku a polejeme karamelom. Nakrajame a pred kazdym rezom pretiahneme noz cez maly kusok masla/50g/. Vyslahame slahacku a nastriekame 16 kopcekov na tortu, karamelove trojuholniky poukladame sikmo na ne.
Ďalšie recepty
Ahojte cukrárky a cukrári. Dlho som tu nebola z pracovných dôvodov, ale keďže idem znova po ktovie koľký krát piesť moju dobošku, nedá mi to, nezapojiť sa do diskusie. V končinách odkiaľ ja pochádzam, sa doboška robieva každé cest z 1 - 2 vajec, v závislosti od veľkosti torty. Každé sa zvlášť vyšľahá a upečie. Torta musí mať minimálne 18 plátov, hore karamel a okolo varený sneh. Aj napriek takej pracnosti a cene, ja som sa ich už napiekla desiatky. Tí, ktorí ju raz ochutnali, inú tortu už nechcú. Mám aj iné dobré a chutné, ale doboška je len doboška. V albume mám ofotenú jednu pred výzdobou a po výzdobe. Prajem veľa úspechov v práci a príjemný deň.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Potešilo by ma keby si dala recept, ak to nie je tajné. Ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Je to tento co dala Zanet a pracovny postup je zdlhavejsi kvoli peceniu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem veľmi pekne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Super, toto vyskusam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
TAK TOTO BUDE MOJA PRVÁ DOBOŠKA,KTORÚ UROBÍM,DÚFAM ŽE SA MI PODARÍ.TÁTO TVOJA,NATAŠKA MUSÍ BYŤ PERFEKTNÁ.DRŽTE MI PALCE.PÁ
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Si zlatá.Na najbližšiu oslavu vyskúšam.
