Broskyne

Popis

Broskyne

Broskyne - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

300 g hladkej múky
pras.do peciva
150g pras.cukru
50g margarínu
1 celé vajce
postrúhaná citr.kôra /nemusí byť/
3-6 lyžíc mlieka
2 pl rumu
plastový pohárik na vajíčka, formička na tvarovanie pologúľ

Inštrukcie

Z prísad vypracujeme vláčne cesto /mlieko pridávame podľa potreby, môže sa aj úplne vynechať/, tak aby sa nelepilo na ruky. Kúsky cesta vtláčame do vymúčeného pohárika - necháme malú priehlbinku /formujeme polovičky budúcich broskýň, ak necháme priehlbinku priveľkú, broskyne budú veľmi placaté, ak tie poháriky naplníme bez priehlbinky, broskyne budú veľmi buclaté/, vyklopíme z pohárika resp. formičky na vymastený plech /alebo vystlaný papierom na pečenie/ a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov asi 15 minút.

Polovičky na plech neukladáme príliš blízko, pri pečení trochu narastú a mohli by sa nám polepiť. Ešte z teplých pologúľ kávovou lyžičkou vydlabeme striedky, aby sme mali kam dať plnku. Plníme ľubovoľnou plnkou, odporúčam svetlou aby nepresvitala v spojoch. Môžeme dať do prostriedku lieskový oriešok obalený v pravom alebo mliečnom marcipáne, polovičky potrieť džemom alebo pokvapkať rumom. Krém dávame radšej viac, keď k sebe pritlačíme dve polovičky, zbyšok krému zotrieme prstom.

Naplnené broskyne máčame v sirupe, buď kúpenom oranžovej farby, alebo rozvarom cukru vo vode a dofarb.potr.farbou. Po vybratí zo sirupu hneď dofarbíme červenou tekutou farbou a váľame v jemnom kryšt. cukre. Ozdobíme lístkami a necháme vyschnuť.

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

BozkávamBozkávamBozkávam Ďakujeme(sun)

si veľmi zlata že si dala ten receptík hned zajtra idem skúšať dakujéééééééééém ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

pridaj aj sem foto..je to lepsie(flower)

keby som tak vedela ako;-( PlačemPlačem ale kto ich chce vidieť, nech kukne do mojich obrázkov, mám ich tam v košíku

Diky diky BozkávamBozkávamBozkávam Aj ja sa do toho pustím a možno budú aj vhodné na svadbu, ak ich neurobím príliš také "obité" ako na Ružíne Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheZlomené srdceObjímamObjímamObjímam

Aj ja ďakujem za super recept, určite ich budem skúšať robiť len dúfam, že neurobím veľké priehlbinky a že sa mi to podarí. Potom napíšem ako to dopadlo.Pá...

(sun(clap) TlieskamTlieskamKvietokKvietok

vdaka za recept, ja mám tiež robiť na objednávku na svadbu a neviem kolko za ne pýtať, doteraz som robila len pre rodinu, ak to nieje tajné môžem sa spýtať za koľko ich dávate?
dakujemm...

ja som ich zatiaľ robila tiež len zadarmo, ale práve som prerátla suroviny a trochu za prácu, vychádza mi to na tých 50 centov minim. za kus.

Aj ja ich robievam, mám ich v obrázkoch, ale ako plnku používam punčovinu, ktorú robím z vydlabanej hmoty z polgúl.

Ja ich tiež robím,dávam mandľový krém a kúštik kompotovanej broskyne.Kuk moje stránky.

ahoj ja som ich skušala v sobtu boli vyborne dakujem(clap) TlieskamÁno

Ja som ich ešte nerobila,ale tiež vyskúšam(sun)

Dievčata ja som ich teraz robila 1x. Mala som sviatok, tak som chcela svoje 33. kolegyň prekvapiť, ako každy rok. Mali veľky úspech, ani spapať ich nechceli,že škoda take pekne. Tak sa chcem veľmi pekne poďakovať Kvietok Sunflower-mata(flower) ,že nám ukázala postup.(heart) Zlomené srdceZlomené srdce ĎAKUJEM!(heart) Zlomené srdceZlomené srdce

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.