
Recept s fotopostupom na jednoduchú kokosovú tortičku
Korpus: | ||
125 | gramov | maslo |
1 | hrnček | práškový cukor |
2 | kusy | vajce |
1⁄4 | hrnček | kakao |
1 1⁄2 | hrnčeky | polohrubá múka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
1⁄2 | kus | strúhaný kokos |
1 | hrnček | mlieko |
Krém: | ||
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
1⁄2 | hrnček | kokos |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
Ganache: | ||
100 | gramov | horká čokoláda |
100 | millilitrov | šľahačková smotana |
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny, po jednom prišľaháme vajíčka izbovej teploty. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, kakao.
Do vyšľahanej peny, primiešame polovicu múky, mlieka a kokosu. Postup zopakujeme ešte raz.
Cesto rozotrieme do okrúhlej formy (o priemere cca 20 cm, ja som mala 23 cm) vystlanej papierom na pečenie a vymastenej maslom. pečieme pri teplote cca 170°C cca 55 minút alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.
Po upečené necháme korpus vychladnúť.
Medzitým si vyšľaháme šľahačku s cukrom dotuha a zľahka primiešame kokos. Dáme aspoň na hodinu do chladničky.
Čokoládu so smotanou roztopíme na parou a necháme vychladnúť. Ak budete piecť vo forme o priemere 20 cm, korpus môžete rozrezať napoly a natrieť krémom. Ja som mala formu väčšiu, použila bezlepkovú múku, korpus bol nižší, tak som ho nerozrezala, ale krém natrela navrch korpusu. Navrch ešte rozotrieme vychladnutú polevu. Uskladňujeme v chladničke.













mňam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mozem poprosit o vysvetlenie co znamena "1⁄2Kus strúhaného kokosu"
je to 1⁄2 balika 200g alebo 300g alebo 1⁄2kokosoveho orecha.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som to este vcera, kedy som si vsimla chybu, opravila na pol salky, ale zrejme sa este kvoli cashovaniu pamate zmena nezobrazila vsade, co ma mrzi. Takze je to pol salky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzera super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosím chcem sa opýtať lebo je to pre mňa kusok nezrozumiteľné, že čo všetko treba opakovať ešte raz?..v postupe píšete "Postup zopakujeme ešte raz." ale čo presne? znova pridáme tú druhú polku surovín alebo od začiatku a potom to spojíme či ako, nerozumiem prepáčte. A ešte sa chcem opýtať že šálka u Vás znamená v preklade hrnček s 250ml objemom? Ďakujem za vysvetlenie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kamila v inom recepte pisala že má šálky 250ml tak asi aj tato bude taká.
Ja som to pochopila takto:do vyšľahanej peny primiešame najprv polku a potom druhu polku.Takže polku tej zmesy z muky,prasku do peciva a kakaa a polku mlieka a kokosu a potom znova tú druhú polku.
". V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, kakao. Do vyšľahanej peny, primiešame polovicu múky, mlieka a kokosu. Postup zopakujeme ešte raz. "
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobre si to pochopila, najprv primiesame polovicu ingrediencii, premiesame a potom druhu polovicu igrediencii,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty