
Chutná, ľahká na trávenie aj na pečenie!
4 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | cukor |
4 | polievkové lyžice | kokos |
1 | polievková lyžica | kakao |
1 | balík | prášok do pečiva |
250 | gramov | tvaroh jemný bez hrudiek |
200 | millilitrov | Creme Patisserie rastlinná šľahačka |
čajová lyžička | šľahačková smotana | |
cukor | ||
džem |
Zo žĺtok, cukru, prášku do pečiva vymiešame hladkú penu, zmiešame s vyšľahanými bielkami. Po lyžiciach pridávame kokos a kakao. Pečieme v menšej vymastenej a vysypanej forme cca 30 min. na 180°C.
Po vychladnutí prekrojíme, potrieme džemom. Na plnku si vyšľaháme šľahačku s cukrom a stužovačom, jemne zamiešame tvaroh.
Plnku natrieme na dolný korpus, posypeme lesným ovocím (alebo ovocím podľa chuti), prekryjeme druhým korpusom. Naň natrieme džem a zvyšok plnky.
Keďže je veľkonočná dozdobila som ju čokoládovým hniezdom zo špagiet - nalámeme si špagety, ktoré ponoríme v roztopenej čokoláde.
Do misky veľkosti budúceho hniezda dáme potravinovú fóliu, vysypeme a rozprestrieme čokoládou potreté špagety, do stredu vložíme menšiu misku. Vložíme do mrazničky.
Po stuhnutí položíme na stred torty a do hniezda uložíme čokoládové vajíčka.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty