
Jednoduchá a lahodná.
Cesto: | ||
4 | kusy | vajce |
200 | gramov | kryštálový cukor |
4 | polievkové lyžice | sódovka |
180 | gramov | hladká múka |
20 | gramov | kakao |
6 | gramov | prášok do pečiva |
Krém: | ||
250 | gramov | rastlinná šľahačková smotana |
50 | gramov | čokoláda Zeesan |
63 | gramov | voda |
banány | ||
Čokoládová poleva: | ||
167 | gramov | Cera |
200 | gramov | čokoláda na varenie |
1 | polievková lyžica | olej |
Cesto: 4 ks vajíčka 200 g cukor kryštálový 4 PL sóda (tekutina ) 180 g múka hladká 20 g kakao 6 g prášok do pečiva
Krém: 250 g smotana na šľahanie rastlinná 50 g čokoláda zeesan 63 g voda studená banány nakrájané
Čokoládová poleva: 167 g CERA - stužený tuk 200 g čokoláda na varenie figaro 1 PL olej
1. Upečieme si korpus, ktorý necháme vychladnúť a prekrojíme 2 krát, tak dostaneme 3 korpusy.
2. Krém urobíme nasledovne: do pohára odmeriame studenú vodu a pridáme odmeranú zmes zamiešame na hladkú kašu. Rastlinnú šľahačku vyšľaháme a pridáme túto kašu, ešte prešľaháme a máme hotový krém.
3. Trochu krému natrieme na korpus...
4. ...poukladáme nakrájané banány...
5. ...potrieme krémom...
6. ...a položíme ďalší korpus.
7. Zopakujeme bod 3,4,5,6. Celú tortu potrieme zvyšným krémom a dáme do chladničky stuhnúť.
8. Ceru s olejom dáme do hrnca a necháme roztopiť, odstavíme od ohňa počkáme 5 minút a pridáme nalámanú čokoládu, necháme chvíľu odstáť a vymiešame na hladko. Polejem tortičku čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť a môžeme ozdobiť.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty