
výborný a osviežujúci koláčik s broskynkami :)
Cesto: | ||
250 | gramov | Hera |
4 | kusy | vajce |
170 | gramov | práškový cukor |
300 | gramov | polohrubá múka |
1 | kus | prášok do pečiva |
150 | millilitrov | mlieko |
2 | polievkové lyžice | kakao |
Plnka: | ||
1 | plechovka | broskyňový kompót |
300 | millilitrov | mlieko |
1 | balík | vanilkový puding |
250 | gramov | maslo |
100 | gramov | kryštálový cukor |
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme zmäknutú Heru a vymiešame. Pridáme múku s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a striedavo s mliekom ho zapracujeme do žĺtkového cesta.
Cesto potom rozdelíme na dve polovice, do jednej polovice vmiešame kakao.
Vyšší plech alebo formu vymažeme tukom a vysypeme hrubou múkou.
Svetlé cesto rozotrieme na dno, naň natrieme tmavé cesto a povrch uhladíme.
Scedené broskyne nakrájame na menšie kúsky a poukladáme na koláč.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C asi 40 minút. Necháme vychladnúť.
Pripravíme si plnku:
300 g broskýň z kompótu, 300 ml mlieka, 1 balíček vanilkového pudingu, 250 g masla, 100 g kryštálového cukru -
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý krém, do ktorého vmiešame maslo. Spolu vyšľaháme na hladký krém a natrieme na koláč. Dáme ho stuhnúť do chladničky a potom ozdobíme podľa fantázie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty