Broskyňové kúsky

Popis

výborný a osviežujúci koláčik s broskynkami :)

Broskyňové kúsky - recept

Zhrnutie

Výnos
plech
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

250gramovhera
4kusyvajcia
170gramovpraskový cukor
300gramovpolohruba muka
1kusprášok do pečiva
150millilitrovmlieko
2polievkové lyžicekakao

Inštrukcie

 Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme zmäknutú Heru a vymiešame. Pridáme múku s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a striedavo s mliekom ho zapracujeme do žĺtkového cesta.

Cesto potom rozdelíme na dve polovice, do jednej polovice vmiešame kakao.

Vyšší plech alebo formu vymažeme tukom a vysypeme hrubou múkou.

Svetlé cesto rozotrieme na dno, naň natrieme tmavé cesto a povrch uhladíme.

Scedené broskyne nakrájame na menšie kúsky a poukladáme na koláč.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C asi 40 minút. Necháme vychladnúť.

Pripravíme si plnku:

300 g broskýň z kompótu, 300 ml mlieka, 1 balíček vanilkového pudingu, 250 g masla, 100 g kryštálového cukru -

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý krém, do ktorého vmiešame maslo. Spolu vyšľaháme na hladký krém a natrieme na koláč. Dáme ho stuhnúť do chladničky a potom ozdobíme podľa fantázie.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykÁnoÁnoÁno

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.