
evkala
Výborný medový zákusok s pudingovým krémom.
Medová piškóta: | ||
450 | gramov | polohrubá múka |
250 | gramov | práškový cukor |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | kus | vajce |
1 | čajová lyžička | škorica mletá |
80 | gramov | maslo |
5 | polievkové lyžice | mlieko |
2 | polievkové lyžice | med |
Žltá piškóta: | ||
4 | kusy | vajce |
200 | gramov | práškový cukor |
160 | gramov | výberová múka |
8 | polievkové lyžice | voda vlažná |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
700 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | Zlatý klas |
40 | gramov | kryštálový cukor |
250 | gramov | maslo |
100 | gramov | práškový cukor |
Rozvar: | ||
trocha | pomarančový sirup | |
trocha | voda | |
1 | balík | vanilkový cukor |
Medová piškóta - Múku (450g), cukor (250g) zmiešame s 1/2 práškom do pečiva a so sódou a preosejeme. 1 vajce, škoricu zmiešame s maslom (80g), pridáme mlieko (5 lyžíc), tekutý med. Pridáme k múke a vypracujeme hladké cesto (aby sa nelepilo). Ak je cesto lepkavé pridáme múku. Rozdelíme na 2 časti a každé rozvaľkáme. Na plech dáme papier na pečenie, položíme vyvaľkaný plát – upečieme. Tak isto aj druhú časť. Necháme vychladnúť.
Žltá piškóta – 4 vajcia, 200 g práškového cukru,160 g výberovej múky,8 lyžíc teplej vody, ½ prášku do pečiva. Vyšľaháme sneh z bielkov, postupne pridávame práškový cukor, aby vznikla pena, potom vmiešame žĺtky po jednom kuse, pridáme teplú vodu, prášok do pečiva, preosiatu múku. Upečieme a necháme vychladnúť.
Plnka – v mlieku rozmiešame zlatý klas a kryštálový cukor (40g) dáme variť.Necháme vychladnúť, občas premiešame. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, pridávame vychladnutý uvarený krém. Plnku rozdelíme na dve časti.
Najskôr natrieme prvý medový plát polovicou plnky, položíme naň žltú piškótu, tú polievame rozvarom: pomarančový sirup prevaríme s trochou vody a vanilkovým cukrom, necháme vychladnúť. Potom natrieme druhú časť plnky a položíme druhý medový plát. Trochu zaťažíme. Vrch môžeme posypať práškovým cukrom, alebo polejeme čokoládou.
Dadka ja som to len tak od oka, ale môže to byť od 2,5 do 3 dcl spolu (t.j. sirup a voda, ja som dala sanquick. Tento koláč som si poskladala sama.. . Na vrchu som špricňou urobila malú ozdobu priložila som koliesko bielej čokolády a do stredu malú jedlú perličku....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
moja ja som myslela ale to oranzove..to nie je cokolada..alebo?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahá ... to je biela čokláda prifarbená oranžovým potravinarskym farbivom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
perfektný už sa naň teším - ď a k u j e m!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super. len otázočka, to maslo má byť roztopené? dakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
áno maslo ktoré zapracujem do múky na cesto som roztopila,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosim vas a na aku velkost plechu ste piekli cesta? chystam sa urobit ako tortu pre syna :-)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja pečiem podobn´ý, ale namiesto medových platov dávam piškotové cesta
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosím ,zaujal mně tento řez a chci se zeptat ,ta piškota je dělaná z 4vejce,,30dg cukr ,16dg mouky+pr.d.peč+8 lžic vody?Děkuji za odpověď
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Piškóta:
4 vajcia
200 g práškového cukru
160 g výberovej múky
8 lyžíc teplej vody
½ prášku do pečiva
Upečieme klasickú piškótu. Necháme vychladnúť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý večer,poprosím veľkosť plechu.Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super..dakujem za recept...

zlatko ..kolko toho sirupu...a vody ..a co ty mas na vrchu kolaca...