reklama

Pomarančovo-medové rezy

Pridal/a evkala dňa 07. 06. 2015 - 13:23 - Recepty evkala
Pomarančovo-medové rezy, Recepty na zákusky, evkala

evkala


reklama

Výborný medový zákusok s pudingovým krémom.

Ingrediencie
Medová piškóta:
450 gramov polohrubá múka
250 gramov práškový cukor
1⁄2 balík prášok do pečiva
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
1 kus vajce
1 čajová lyžička škorica mletá
80 gramov maslo
5 polievkové lyžice mlieko
2 polievkové lyžice med
Žltá piškóta:
4 kusy vajce
200 gramov práškový cukor
160 gramov výberová múka
8 polievkové lyžice voda vlažná
1⁄2 balík prášok do pečiva
Plnka:
700 millilitrov mlieko
2 balíky Zlatý klas
40 gramov kryštálový cukor
250 gramov maslo
100 gramov práškový cukor
Rozvar:
  trocha pomarančový sirup
  trocha voda
1 balík vanilkový cukor
Postup

Medová piškóta - Múku (450g), cukor (250g) zmiešame s 1/2 práškom do pečiva  a so sódou a preosejeme. 1 vajce, škoricu zmiešame s maslom (80g), pridáme mlieko (5 lyžíc), tekutý med. Pridáme k múke a vypracujeme hladké cesto (aby sa nelepilo). Ak je cesto lepkavé pridáme múku. Rozdelíme na 2 časti a každé rozvaľkáme. Na plech dáme papier na pečenie, položíme  vyvaľkaný plát – upečieme. Tak isto aj druhú časť. Necháme vychladnúť.

Žltá piškóta – 4 vajcia, 200 g práškového cukru,160 g výberovej múky,8 lyžíc teplej vody, ½ prášku do pečiva. Vyšľaháme sneh z bielkov, postupne pridávame práškový cukor, aby vznikla pena, potom vmiešame žĺtky po jednom kuse, pridáme teplú vodu, prášok do pečiva, preosiatu múku. Upečieme a necháme vychladnúť.

Plnka – v mlieku rozmiešame zlatý klas a kryštálový cukor (40g) dáme variť.Necháme vychladnúť, občas premiešame. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, pridávame vychladnutý uvarený krém. Plnku rozdelíme na dve časti.

Najskôr natrieme prvý medový plát polovicou plnky, položíme naň žltú piškótu, tú polievame rozvarom: pomarančový  sirup prevaríme s trochou vody a vanilkovým cukrom, necháme vychladnúť. Potom natrieme druhú časť plnky a položíme druhý medový plát. Trochu zaťažíme. Vrch môžeme posypať práškovým cukrom, alebo polejeme čokoládou. 

Výnos
1 kus
Celkový čas
1 hod, 35 minút
Čas prípravy
1 hod, 10 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

reklama


reklama

dadka1, Ne, 07. 06. 2015 - 14:43

super..dakujem za recept...SrdceSrdceSrdcezlatko ..kolko toho sirupu...a vody ..a co ty mas na vrchu kolaca...

evkala, Ne, 07. 06. 2015 - 14:51

Dadka ja som to len tak od oka, ale môže to byť od 2,5 do 3 dcl spolu (t.j. sirup a voda, ja som dala sanquick. Tento koláč som si poskladala sama.. Chichocem sa. Na vrchu som špricňou urobila malú ozdobu priložila som koliesko bielej čokolády a do stredu malú jedlú perličku.... Chichocem sa

 

dadka1, Po, 08. 06. 2015 - 20:58

moja ja som myslela  ale to oranzove..to nie je cokolada..alebo?Kvietok

evkala, Po, 08. 06. 2015 - 21:48

ahá Veľký úsmev... to je biela čokláda prifarbená oranžovým potravinarskym farbivom 

evkala, Po, 08. 06. 2015 - 16:13

áno maslo ktoré zapracujem do múky na cesto som roztopila, 

pokej, Ut, 11. 08. 2015 - 12:41

Prosim vas a na aku velkost plechu ste piekli cesta? chystam sa urobit ako tortu pre syna :-)

Ruzi05, St, 10. 02. 2016 - 08:55

Prosím ,zaujal mně tento řez a chci se zeptat ,ta piškota je dělaná z 4vejce,,30dg cukr ,16dg mouky+pr.d.peč+8 lžic vody?Děkuji za odpověď

 

evkala, Ne, 14. 02. 2016 - 19:32

Piškóta:

4 vajcia

200 g práškového cukru

160 g výberovej múky

8 lyžíc teplej vody

½ prášku do pečiva

Upečieme klasickú piškótu. Necháme vychladnúť.

 

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama