
Recept mám už veľmi dávno a pečiem ju na slávnostné príležitosti.
Žltá roláda: | ||
4 | kusy | vajce |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
6 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | voda |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Kakaová roláda: | ||
4 | kusy | vajce |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
6 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | voda |
2 | polievkové lyžice | holandské kakao |
1 | polievková lyžica | mleté vlašské orechy |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
300 | millilitrov | mlieko |
1 | kus | Zlatý klas Dr.Oetker |
200 | gramov | práškový cukor |
150 | gramov | mleté vlašské orechy |
250 | gramov | maslo |
2 | polievkové lyžice | holandské kakao |
Dokončenie: | ||
150 | gramov | tmavá čokoládová poleva |
Piškóta žltá: bielky vyšľaháme so štipkou soli dopenista, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, múku s práškom do pečiva, vodu. Upečieme na plechu na papieri na pečenie. Teplota 180°C 25 minút. Plech rozmer 28x38 cm. Necháme trochu vychladnúť, zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť.
Piškóta kakaová: bielky vyšľaháme so štipkou soli dopenista, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, múku s práškom do pečiva, vodu, kakao, jednu polievkovú lyžicu mleté orechy. Upečieme na plechu na papieri na pečenie. Teplota 180°C 25 minút. Necháme trochu vychladnúť a zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť. Rozmer plechu 28x38 cm.
Plnka: z mlieka a zlatého klasu uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme, po častiach zašľaháme práškový cukor a vychladnutý puding izbovej teploty. Pridáme mleté orechy. Plnku rozdelíme na polovicu. Do jednej časti pridáme kakao.
Vychladnuté rolády rozvinieme, papier odstránime. Tmavý plát potrieme bledou plnkou a zrolujeme. Bledý plát potrieme tmavou plnkou. Do stredu vložime tmavú roládu a preložíme cez ňu bledú potretú roládu. Celú roládu otočíme spojom naspodok. Polejeme čokoládovou polevou a odložíme do chladu. Pokrájame horúcim nožom na porcie a podávame. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vypadá fantasticky,,,,, premýšlám,že kedy ho upečiem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyskusala som ju
vyborna rolada :-) dakujem za inspiraciu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty