
reklama
Sviatočný orechový zákusok
Ingrediencie
Korpus: | ||
8 | kusy | vajce |
14 | polievkové lyžice | práškový cukor |
10 | polievkové lyžice | káva horúca |
12 | polievkové lyžice | orechy mleté |
11 | polievkové lyžice | hrubá múka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Krém: | ||
2 | balíky | Zlatý klas |
500 | millilitrov | mlieko |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
375 | gramov | maslo |
čokoláda |
Postup
- Žĺtka vymiešame do peny s cukrom, pridáme kávu, mleté orechy, PDP a múku a dobre vymiešame. Do masy vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Z masy upečieme 4 pláty.
- Do 0,4 dcl mlieka pridáme nalámanú čokoládu a cukor a privedieme do varu. V zbytku mlieka rozmiešame zlaté klasy a uvaríme hustý puding. Do vychladnutého pudingu vmiešame maslo.
- Naplníme pláty krémom, vrch zaťažíme a následne polejeme čokoládou. Rezy zdobíme podľa fantázie.
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
zaujimalo by ma na aky velky plech je tento recept a kolko cokolady to asi tak ma byt? :)