Banánové rezy s parížskou šľahačkou

Popis

Rezy sú vhodné na nedeľné popoludnie ku kávičke.

Banánové rezy s parížskou šľahačkou - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojmoje recepty
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
1 hod, 20 minút

Ingrediencie

6kusyvajcia (piškóta)
8polievkové lyžicejemný kryštálový cukor
8polievkové lyžicepolohruba muka
2polievkové lyžicekakao
2polievkové lyžicevlažná voda
1⁄2kusprášok do pečiva
500millilitrovsmotana na šľahanie 33% (plnka)
50gramovkryštálový cukor
50gramovkakao
1kusvanilkový cukor
100gramovríbezľový džem
3kusybanán
 trochazdobenie Dr.Oetker

Inštrukcie

Piškóta:

bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu, kakao, múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme na plechu, vyloženom papierom na pečenie. Plech rozmer 28x 30 cm.Teplota 180°C 25 minút, sú iba orientačné. Necháme vychladnúť, papier odstránime.

Parížska plnka:

v časti šľahačkovej smotany rozmiešame kakao s cukrom a vanilkovým cukrom. Prilejeme zvyšok smotany a za stáleho miešania privedieme do bodu varu. Odstavíme, necháme vychladnúť a uložíme na 12 hodín do chladničky. Potom vyšľaháme elektrickým šľahačom na požadovanú hustotu. 

Postup:

z povrchu piškóty odstránime vrchnú šupku, aby sa neoddeľovala plnka. Prekrojíme po dĺžke na polovicu. Potrieme džemom, poukladáme na kolieska pokrájané banány a natrieme polovicou parížskej šľahačky. Priložíme druhú polovicu piškóty, mierne pritlačíme. Potrieme zvyšnou plnkou. Trochu si odložíme na zdobenie. Posypeme zdobením, odložíme do chladu. Po stuhnutí pokrájame na ľubovoľné rezy. 

Príprava je veľmi jednoduchá, a rýchla, rezy sú výborné. 

 

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.