reklama

Banánové rezy s parížskou šľahačkou

Pridal/a melisa dňa 07. 08. 2015 - 16:45 - Recepty melisa
Banánové rezy s parížskou šľahačkou, Recepty na zákusky, melisa

melisa


reklama

Rezy sú vhodné na nedeľné popoludnie ku kávičke.

Ingrediencie
Piškóta:
6 kusy vajce
8 polievkové lyžice kryštálový cukor jemný
8 polievkové lyžice polohrubá múka
2 polievkové lyžice kakao
2 polievkové lyžice voda vlažná
1⁄2 kus prášok do pečiva
Plnka:
500 millilitrov smotana na šľahanie 33%
50 gramov kryštálový cukor
50 gramov kakao
1 kus vanilkový cukor
100 gramov ríbezľový džem
3 kusy banán
  trocha zdobenie Dr.Oetker
Postup

Piškóta:

bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu, kakao, múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme na plechu, vyloženom papierom na pečenie. Plech rozmer 28x 30 cm.Teplota 180°C 25 minút, sú iba orientačné. Necháme vychladnúť, papier odstránime.

Parížska plnka:

v časti šľahačkovej smotany rozmiešame kakao s cukrom a vanilkovým cukrom. Prilejeme zvyšok smotany a za stáleho miešania privedieme do bodu varu. Odstavíme, necháme vychladnúť a uložíme na 12 hodín do chladničky. Potom vyšľaháme elektrickým šľahačom na požadovanú hustotu. 

Postup:

z povrchu piškóty odstránime vrchnú šupku, aby sa neoddeľovala plnka. Prekrojíme po dĺžke na polovicu. Potrieme džemom, poukladáme na kolieska pokrájané banány a natrieme polovicou parížskej šľahačky. Priložíme druhú polovicu piškóty, mierne pritlačíme. Potrieme zvyšnou plnkou. Trochu si odložíme na zdobenie. Posypeme zdobením, odložíme do chladu. Po stuhnutí pokrájame na ľubovoľné rezy. 

Príprava je veľmi jednoduchá, a rýchla, rezy sú výborné. 

 

Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama