
melisa
Rezy sú vhodné na nedeľné popoludnie ku kávičke.
Piškóta: | ||
6 | kusy | vajce |
8 | polievkové lyžice | kryštálový cukor jemný |
8 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | kakao |
2 | polievkové lyžice | voda vlažná |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
500 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
50 | gramov | kryštálový cukor |
50 | gramov | kakao |
1 | kus | vanilkový cukor |
100 | gramov | ríbezľový džem |
3 | kusy | banán |
trocha | zdobenie Dr.Oetker |
Piškóta:
bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu, kakao, múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme na plechu, vyloženom papierom na pečenie. Plech rozmer 28x 30 cm.Teplota 180°C 25 minút, sú iba orientačné. Necháme vychladnúť, papier odstránime.
Parížska plnka:
v časti šľahačkovej smotany rozmiešame kakao s cukrom a vanilkovým cukrom. Prilejeme zvyšok smotany a za stáleho miešania privedieme do bodu varu. Odstavíme, necháme vychladnúť a uložíme na 12 hodín do chladničky. Potom vyšľaháme elektrickým šľahačom na požadovanú hustotu.
Postup:
z povrchu piškóty odstránime vrchnú šupku, aby sa neoddeľovala plnka. Prekrojíme po dĺžke na polovicu. Potrieme džemom, poukladáme na kolieska pokrájané banány a natrieme polovicou parížskej šľahačky. Priložíme druhú polovicu piškóty, mierne pritlačíme. Potrieme zvyšnou plnkou. Trochu si odložíme na zdobenie. Posypeme zdobením, odložíme do chladu. Po stuhnutí pokrájame na ľubovoľné rezy.
Príprava je veľmi jednoduchá, a rýchla, rezy sú výborné.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty