
Martuška 123 | Kysnutý závin
Orechové, makové a kakaové kysnuté záviny s výborným mäkkučkým cestom.
Ingrediencie
Cesto: | ||
1 | kilogram | polohrubá múka výberová |
2 | kusy | droždie |
3 | kusy | vajce |
5 | polievkové lyžice | cukor |
500 | millilitrov | mlieko |
2 | decilitre | olej |
1 | kus | prášok do pečiva |
Orechová náplň: | ||
mleté orechy | ||
2 | hrste | cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
maslo | ||
Maková náplň: | ||
mak | ||
2 | hrste | cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
maslo | ||
Kakaová náplň: | ||
3 | polievkové lyžice | kakao |
2 | polievkové lyžice | BB puding |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | hrste | kryštálový cukor |
maslo |
Postup
Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiesim rozdelím na 6 bochníkov, rozvaľkám a dám náplň.
Orechová náplň: mleté orechy zmiešam s cukrom a vanilkou, posypem rovnomerne po rozvaľkanom ceste a potom pokvapkám rozpusteným maslom, do ktorého pridám troška oleja.
Kakaová náplň: 3 polievkové lyžice kakao, 2 polievkové lyžice BB puding, 1 balík vanilkový cukor, asi 2 hrste kryštálový cukor. Rozložím po ceste a husto pokvapkám rozpusteným maslom.
Stočím a dám na vymastený plech. Tak urobím aj s makom a kakaom.
Nechám na plechu pol hodinu podkysnúť, potriem rozšľahaným vajíčkom a popichám vidličkou. Pečiem na 180 stupňoch.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Jednoduchý a rýchly jablkový koláč
Martuška 123
Jednoduchý a rýchly jablkový koláč
Tento rýchly jablkový koláč je jednoduchý na prípravu a vždy sa vydarí.
Švajčiarska roláda - Swiss roll
LiViera
Švajčiarska roláda - Swiss roll
Švajčiarska roláda - Swiss roll nepochádza zo Švajčiarska. Je najjednoduchší a najchutnejší recept na roládu. Je veľmi jemná a krémová.