Kysnutý závin

Popis

Orechové, makové a kakaové kysnuté záviny s výborným mäkkučkým cestom.

Kysnutý závin - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

1kilogrampolohrubá výberová múka
2kusydroždie
3kusyvajcia
5polievkové lyžicecukor
500millilitrovmlieko
2decilitreolej
1kusprášok do pečiva

Inštrukcie

Všetko spolu vymiesim rozdelim na 6 bochnikov rozvaľkam a dam plnku - orechy zmiešam s cukrom a vanilkou, posypem rovnomerne po rozvaľkanom ceste a potom pokvapkam rozpustenym maslom, do ktorého pridam troška oleja. Stočim a dam na vymastený plech Tak urobim aj z makom a kakaom, necham na plechu pol hodinu podkysnuť, potriem rozšľahaným vajíčkom a popichám vidličkou.Pečiem na 180 stupňoch.

Kakaová náplň - 3 polievkové lyžice kakao, 2 polievkové lyžice BB puding, 1 balík vynilkový cukor, asi 2 hrste kryštálový cukor - rozložím po ceste a husto pokvapkám rozpusteným maslom.

 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4
Priemer: 4 (4 hlasy)

Komentáre

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.