
orechový zákusok - veľmi drahý, ale výborný, pekne vyzerá a aj sa dobre krája
Cesto: | ||
2 | decilitre | voda |
40 | dekagramov | kryštálový cukor |
15 | dekagramov | čokoláda na varenie |
35 | dekagramov | vlašské orechy |
15 | kusy | vajce |
6 | polievkové lyžice | strúhanka |
1 | kus | prášok do pečiva |
Krém: | ||
4 | kusy | žĺtok |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
125 | gramov | maslo |
250 | gramov | Hera maslová |
Dokončenie: | ||
čokoláda | ||
orechy |
Cesto:
Vodu, kryšt. cukor, čokoládu dáme variť. Do vriacej zmesi zamiešame orechy, dobre vymiešame, hneď odstavíme a necháme vychladnúť.
Do vychladnutého pridáme 15 žĺtkov, strúhanku, PDP + sneh z 15 bielkov. Zmiešame a dáme piecť na plech vystlaným papierom. Táto dávka je na 2 plechy.
Krém:
4 žĺtka, 4 hrste kryšt. cukor šľaháme nad parou, po vychladnutí zmiešame a vyšľaháme s 1/2 masla a Herou maslovou.
Krém natrieme na spodný plát, položíme druhý plát. Druhý plát musí byť ešte prilepený na papieri, je to jemné.
Vrch polejeme čokoládou alebo natrieme časťou krému a posypeme orechmi.
Najlepšie vyzerá zákusok s čokoládovou polevou.
neviem, či už tento, alebo podobný recept táto stránka obsahuje, ak budú nejaké dotazy - r a d a odpoviem

aj obrázok nám prosím daj
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Upiekla som ho kvôli Vám, aby ste videli ako vyzerá, žiaľ neviete ako chutí - s u p e r - neviem to dať do receptov hore, takže je obrázok pod poznámkou - prosím aramanu, ak je to možné upraviť to - ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujeme za obrízok, kuk prosím mailovku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Veľmi ma mrzí, obrázok by som pridala, žiaľ, doteraz som nikdy nič neodfotila /len odkedy som objavila túto skvelú stránku robím obrázky, a ukladám ako začiatočníčka na torty od mamy/ - ale skúste upiecť, nie je to žiadny problém - vyzerá: hnedé cestá a žltá plnka - je s u p e r, šťavnatý - nech sa Vám podarí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
je výborny ja ho pekavam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty