reklama

Torta z josty

Pridal/a tkatka dňa 09. 07. 2013 - 10:25 - Recepty tkatka
Torta z josty, Recepty na torty, tkatka

tkatka


reklama

Ovocná torta z josty. josta je bobuľové ovocie,ktoré je krížencom čiernych ríbezlí a egrešov s hladkou šupkou,lahodnej chuti,obsahuje veľa flavonoidov a iných cenných látok.

Ingrediencie
Cesto:
3 kusy vajce
150 gramov kryštálový cukor
130 gramov polohrubá múka
20 gramov kakao
3 polievkové lyžice voda
1⁄2 balík prášok do pečiva
Šľahačková plnka:
400 millilitrov smotana na šľahanie
1 balík vanilkový cukor
1 balík Créme Olé puding kokosový
200 millilitrov mlieko
2 polievkové lyžice prášková želatína
2 polievkové lyžice voda
Plnka z josty:
400 gramov jošta
3 polievkové lyžice práškový cukor
1 polievková lyžica prášková želatína
1 polievková lyžica voda
Dokončenie:
30 gramov prášková šľahačka
100 millilitrov mlieko
  čokoládová ryža
Postup

1. Bielky oddelíme do žĺtkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým cukrom a pridávame teplú vodu. Potom pridáme polohrubú múku, kypriaci prášok, kakao a zamiešame.

2. Pridáme sneh z bielok a opatrne zamiešame.

3. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a vlejeme cesto. Pečieme pri 200°C za 30 minút. Cesto necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.

4. Smotanu na šľahanie vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Zvlášť vyšľaháme Créme Olé kokosový s mliekom a zamiešame do šľahačky.

5. Želatínu dáme do hrnca a pridáme vodu, necháme napučať, roztopíme a pridáme 2 PL zmesi, zamiešame a hneď pridáme do ostatnej zmesi.

6. Korpus dáme naspäť do formy a navrstvíme polovicu šľahačkovej plnky. Dáme do chladničky trochu stuhnúť.

7. Josty rozmixujeme a pridáme práškový cukor. Želatínu dáme do hrnca a pridáme vodu, necháme napučať, roztopíme a pridáme 2 PL zmesi, zamiešame a hneď pridáme do ostatnej zmesi.

8. Polovicu jostovej plnky navrstvíme na šľahačkovú plnku, trošku dáme do chladničky. A ešte raz zopakujeme to isté.

9. Vyšľaháme šľahačku v prášku s mliekom a navrstvíme na tortu. Dáme do chladničky stuhnúť. Ozdobíme a nakrájame.

Dobrú chuť!

Doplňujúce obrázky
Torta z josty, Recepty na torty, tkatka, 1

tkatka

Torta z josty, Recepty na torty, tkatka, 2

tkatka

Torta z josty, Recepty na torty, tkatka, 3

tkatka

Torta z josty, Recepty na torty, tkatka, 4

tkatka

Torta z josty, Recepty na torty, tkatka, 5

tkatka

Torta z josty, Recepty na torty, tkatka, 6

tkatka

Torta z josty, Recepty na torty, tkatka, 7

tkatka

Torta z josty, Recepty na torty, tkatka, 8

tkatka

Torta z josty, Recepty na torty, tkatka, 9

tkatka

Torta z josty, Recepty na torty, tkatka, 10

tkatka

Výnos
1 kus
Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
50 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama