
tkatka
Ovocná torta z josty. josta je bobuľové ovocie,ktoré je krížencom čiernych ríbezlí a egrešov s hladkou šupkou,lahodnej chuti,obsahuje veľa flavonoidov a iných cenných látok.
Cesto: | ||
3 | kusy | vajce |
150 | gramov | kryštálový cukor |
130 | gramov | polohrubá múka |
20 | gramov | kakao |
3 | polievkové lyžice | voda |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Šľahačková plnka: | ||
400 | millilitrov | smotana na šľahanie |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | balík | Créme Olé puding kokosový |
200 | millilitrov | mlieko |
2 | polievkové lyžice | prášková želatína |
2 | polievkové lyžice | voda |
Plnka z josty: | ||
400 | gramov | jošta |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1 | polievková lyžica | prášková želatína |
1 | polievková lyžica | voda |
Dokončenie: | ||
30 | gramov | prášková šľahačka |
100 | millilitrov | mlieko |
čokoládová ryža |
1. Bielky oddelíme do žĺtkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým cukrom a pridávame teplú vodu. Potom pridáme polohrubú múku, kypriaci prášok, kakao a zamiešame.
2. Pridáme sneh z bielok a opatrne zamiešame.
3. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a vlejeme cesto. Pečieme pri 200°C za 30 minút. Cesto necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
4. Smotanu na šľahanie vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Zvlášť vyšľaháme Créme Olé kokosový s mliekom a zamiešame do šľahačky.
5. Želatínu dáme do hrnca a pridáme vodu, necháme napučať, roztopíme a pridáme 2 PL zmesi, zamiešame a hneď pridáme do ostatnej zmesi.
6. Korpus dáme naspäť do formy a navrstvíme polovicu šľahačkovej plnky. Dáme do chladničky trochu stuhnúť.
7. Josty rozmixujeme a pridáme práškový cukor. Želatínu dáme do hrnca a pridáme vodu, necháme napučať, roztopíme a pridáme 2 PL zmesi, zamiešame a hneď pridáme do ostatnej zmesi.
8. Polovicu jostovej plnky navrstvíme na šľahačkovú plnku, trošku dáme do chladničky. A ešte raz zopakujeme to isté.
9. Vyšľaháme šľahačku v prášku s mliekom a navrstvíme na tortu. Dáme do chladničky stuhnúť. Ozdobíme a nakrájame.
Dobrú chuť!

tkatka

tkatka

tkatka

tkatka

tkatka

tkatka

tkatka

tkatka

tkatka

tkatka
mňam ,jostu a čierne rybezle zbožnujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to vyzerá super s jostou musím vyskušať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem Evita76
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty