reklama

Roláda v zákusku

Pridal/a bobka Zuzana dňa 06. 08. 2010 - 21:44 - Recepty bobka Zuzana
Roláda v zákusku, Recepty na zákusky, bobka Zuzana

reklama

Výborný zákusok s prekvapením vo vnútri.

Ingrediencie
Cesto na rolády:
6 kusy vajce
6 polievkové lyžice kryštálový cukor
6 polievkové lyžice polohrubá múka
Orechové cesto:
5 kusy bielok
1 polievková lyžica kryštálový cukor
5 kusy žĺtok
150 gramov kryštálový cukor
3 polievkové lyžice voda
20 gramov kakao
150 gramov mleté orechy
60 gramov polohrubá múka
1⁄2 balík prášok do pečiva
Krém:
200 gramov maslo
1 polievková lyžica rum
200 gramov kryštálový cukor
500 millilitrov mlieko
1 balík vanilkový cukor
2 balíky Zlatý klas
1 kus žĺtok
Poleva:
200 gramov čokoláda
80 gramov stužený tuk
Postup

Rolády:

Ingrediencie na rolády rozdelíme na polku - 3 vajcia, 3lyž.cukor, 3lyž.múka upečieme 2 pláty. Upečený plát vyklopíme z plechu a ešte horúci stočíme tak, že zatáčame z obidvoch strán do stredu. Takto nám vzniknú z každého plátu 2 rolády. Z vychladnutých rolád stiahneme papier a naplníme ich džemom, v ktorom sme rozmiešali orechy. Rolády natrieme trošku aj po povrchu

Náplň do rolád:

400g ľubovoľný džem,110 g poml. orechov

Orechové cesto:

Z 5 bielkov a 1 lyžice cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žltky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu, kakao, orechy, múku premiešanú s práškom do pečiva a sneh. Vyšší plech vystelieme papierom na pečenie. Na papier natrieme tenkú vrstvu orechového cesta a na ňu rovnomerne rozmiestnime naplnené rolády. Zalejeme zostávajúcim orechovým cestom. Pečieme 25-30 minút pri teplote 180°C.

Krém:

200g masla,1 lyžica rumu, 200g kryšt. cukru, 500ml mlieka, 1 vanilínový cukor, 2 ks zlatý klas, 1 žĺtok.

2/3 mlieka, cukor a van. cukor privedieme do varu. V 1/3 mlieka rozmiešame Zlatý klas a žĺtok a za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka. Za stáleho miešania uvaríme puding. Vychladnutý puding zmiešame s maslom.

Poleva: 200g čokoláda, 80g stuž.tuku 

Krém natrieme na vychladnutý zákusok a polejeme čokoládovou polevou.

Po stuhnutí pokrájame na 4 dlhé pásy tak, aby v strede každého bola roláda.

Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
30 minút
Priemer 4.3 (3 hlasov)

reklama


reklama

Ďakujeme za receptBozkávam ! Určite v najbližšej dobe vyskúšam, vyzerá úplne mňamkavoVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk .

MonikaT, So, 07. 08. 2010 - 19:23

...teším sa tomuto receptu... už som tento zákusok aj ochutnala, ale recept k nemu nebol...
super ÁnoÁnoÁno

tento recept som už ja dávnejšie dala na stránku pod názvom Zákusky s roládou

ja som ho našla len teraz v časopise a nedalo mi nepodeliť sa oň ..... je ozaj super SlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnko

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskam ja som ho tiež robila už dávnejšie a možem povedat že je výborny,ja som ho natrafila v jednej cukrárni vŽiline ,tak mi zachutil že som zhánala recept aj som našla a je super ,tam ho maju pod názvom -královsky koláčÁnoÁnoÁnoÁnoVyplazený jazykVyplazený jazyk

ja som pouzila tento kolac ako tortu pre sestru , na vrch som prilepila oblatku z jej fotkami.Veľký úsmev a bola spokojnaSlnko

mysska1, Ut, 09. 11. 2010 - 21:42

TlieskamTlieskamTlieskam v najbližšej dobe vyskúšame určite :D ďakujem za recept :D

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama