Slonie slzy

Popis

klasika, ktorá stále chutí

Slonie slzy - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojstará klasika zapísaná v poznámkach
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
1 hod, 20 minút

Ingrediencie

6kusyvajec (cesto)
6polievkové lyžicepráškový cukor(cesto)
40gramovkakao (cesto)
2polievkové lyžicehrubej múky(cesto)
1čajová lyžičkaprášok do pečiva (cesto)
150gramovpomletých orechov
5polievkové lyžicemlieka
250gramovmasla
2kusyvanil. cukor Dr.Oetker
3polievkové lyžicepraskový cukor
3kusybanány
100gramovHorkej čokolády 60%(poleva)
100gramovmasla(poleva)

Inštrukcie

Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista, pridáme kakao, múku zmiešanú s práškom do pečiva a zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie a upečieme. Upečený plát vyklopíme na dosku, na stred ešte teplého plátu uložíme po dĺžke valček, cez ktorý preložíme pravú polovicu plátu smerom na ľavú, konce mierne pritlačíme a necháme takmer vychladnúť (Lepšie je prikryť mokrou utierkou). Potom plát roztvoríme, valček vyberieme a na plát formovaný do tvaru slzy navrstvíme pripravenú plnku, na ňu uložíme vedľa seba olúpané banány, z ktorých odkrojíme konce a znova plát vytvarujeme do žiadanej podoby. Povrch múčnikaa polejeme čokoládovou polevou, necháme stuhnúť a pokrájame na rezy. 

Príprava plnky: pomleté orechy sparíme horúcim mliekom a miešame dovtedy, až orechy celkom obelejú. Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pomaly pridávame vychladnutú orechovú masu a dobre premiešame.

Príprava polevy: maslo roztopíme, pridáme polámanú čokoládu a vymiešame nahladko.

 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.