Slávnostné margot kocky

Pridal/a ZuziNyx

Famózne rezy s kokosovým krémom a s chutnou náplňou z piškót, hrozienok, orechov a brusníc.

Slávnostné margot kocky - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod, 15 minút

Ingrediencie

Kakaový plát upečieme 2 x:
2polievkové lyžicekryštálový cukor
2kusyvajce
2polievkové lyžiceolej
2polievkové lyžicevoda
2polievkové lyžicehladká múka
1polievková lyžicakakao
1⁄3balíkprášok do pečiva
Svetlý plát:
2kusyvajce
2polievkové lyžicekryštálový cukor
2polievkové lyžiceolej
2polievkové lyžicevoda
2polievkové lyžicehladká múka
1⁄3balíkprášok do pečiva
Kokosový krém:
250mililitrovsmotana na šľahanie
150gramovkryštálový cukor
200gramovstrúhaný kokos
2polievkové lyžiceGustin
150gramovmaslo
Margot krém:
3decilitremlieko
150gramovkryštálový cukor
150gramovpiškóty
100gramovmaslo
100gramovbrusnice
100gramovhrozienka
1deciliterrum
150mililitrovvlašské orechy

Inštrukcie

Vo forme 20x20 cm upečieme dva kakové a jeden svetlý plát.Ingrediencie sú uvedené na jeden plát.

Piškóty:

Bielka s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh a postupne pridáme žĺtka, olej a vodu.Zľahka premiešame.Do zmesy primiešame múku s práškom do pečiva a do kakaového cesta aj kakao.Rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180-200 stupňov asi 10 minút.

Kokosový krém:

Smotanu na šľahanie prevaríme s cukrom, Gustinom a koksom.Ešte do teplej zmesy zľahka zašľaháme maslo.

Spodný kakaový plát potrieme ešte horúcim koksovým krémom, naň položíme druhý plát, ktorý potrieme tenkou vrstvou jahodového lekváru a navrstvíme margot krém.

Margot krém:

Orechy pomelieme, piškóty podrvíme.

V mlieku povaríme cukor, sušené brusnice a hrozienka.Primiešame orechy a necháme zovrieť.Do horúcej zmesy pridáme všetky ostatné suroviny a miešame kým sa nám nerozpustí maslo.Nakoniec prilejeme rum.Zľahka premiešame a ešte teplé vylejeme na druhý plát.

Zakryjeme tretím plátom a necháme asi šesť hodín v chlade stuhnúť.

Povrch zákusku polejeme čokoládovou polevou a dozdobíme.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.