Fantastický zákusok s kokosovým a orechovým cestom. Uprostred je výborný pudingovo-maslový krémom s mascarpone. Zákusok je vhodný na slávnostnejšie príležitosti.
Kokosové cesto: | ||
5 | kusy | bielok |
150 | gramov | kryštálový cukor |
150 | gramov | kokos strúhaný |
2 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
Orechové cesto: | ||
5 | kusy | bielok |
150 | gramov | kryštálový cukor |
100 | gramov | mleté vlašské orechy |
2 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
3 | polievkové lyžice | holandské kakao |
1 | balík | prášok do pečiva |
Krém: | ||
400 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | vanilkový cukor |
200 | gramov | kryštálový cukor |
2 | balíky | vanilkový puding |
10 | kusy | žĺtok |
250 | gramov | maslo |
200 | gramov | mascarpone |
Dokončenie: | ||
čokoláda |
Kokosové cesto:
Bielka s cukrom vyšľahám do peny. Zmiešam suché ingrediencie a pridám do bielkov. Ručne premiešam. Cesto rozotriem na plech vystlaný papierom.
Plech 32x23 pečiem 180 stup. Asi 15 min.
Orechové cesto:
Bielka vyšľahám s cukrom do peny. Zmiešam suché ingrediencie a primiešam ku bielkom. Dám na plech vystlaný papierom.
Plech 32x23 pečiem 180 stup. asi 15 min.
Krém:
Z mlieka, cukru, vanilkového cukru, pudingu a 10 žĺtok za stáleho miešania uvarím puding. Keď zhustne nechám vychladnúť.
Maslo vyšľahám, pridám mascarpone a postupne vychladnutý puding.
Krém rozdelím na polovicu. Jednu natriem na kokosové cesto, položím naň orechové cesto a natriem druhú polovicu.
Posypem čokoládovými hoblinkami a dám stuhnúť.
Dobrú chuť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty