
ela1
Môžeme si zvoliť orechovú alebo kokosovú variantu
Cesto: | ||
6 | kusy | bielok |
330 | gramov | kryštálový cukor |
100 | gramov | práškový cukor |
170 | gramov | mleté orechy |
Krém: | ||
1 | kus | Salko karamelové |
250 | gramov | maslo |
Cesto:
Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou aspoň 15 minút na hladký, hustý sneh. Necháme mierne vychladnúť. Jemne pomleté orechy zmiešame s práškovým cukrom a postupne opatrne primiešavame do snehu.
Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý natrieme maslom. Na to položíme šablónu na laskonky, nanesieme cesto a stierkou zarovnáme. Šablónu zľahka odstránime a položíme na druhú polku plechu.
Laskonky sušíme v nahriatej rúre na 100 stupňov 40-60 minút. Laskonky sú upečené ak idú ľahko dole z papiera.
Krém:
Salko prišľaháme do našľahaného masla. Kto má rád menej sladké krémy, môže použiť 375 gramov masla.
Vychladnuté laskonky plníme pomocou cukrárskeho vrecka a špičky. Krém nanášame na spodnú časť laskonky, na to priložíme druhú laskonku. Laskonky necháme v chladničke stuhnúť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
do karamelového krému viem pridať buď pomleté lieskové orechy alebo pomletú kávu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
na tieto som chodievala do cukrárne ako študentka - mňam!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty