
Kto má rád šľahačkove zákusky, ten si pochutná.
Cesto: | ||
7 | kusy | bielok |
7 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
7 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | balík | prášok do pečiva |
Plnka 1: | ||
800 | millilitrov | mlieko |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
2 | balíky | Zlatý klas |
4 | kusy | žĺtok |
250 | gramov | Helie |
1 | balík | vanilkový cukor |
Dokončenie: | ||
500 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
1 | balík | vanilkový cukor |
50 | gramov | biela čokoláda |
Bielky vyšľaháme vanilínový cukor +cukor vyšľaháme tuhý sneh. Múku zmiešame s práškom do pečiva postupne pridávame do cesta, premiešame.
Plech 30x40 cm vyložíme vymastíme múkou, rovnomerne rozotrieme cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 15-20minut, po upečení necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame do penista.
Trochu mlieka si odložme na pofŕkanie korpusu. Zvyšné mlieko a cukor dáme variť. V troche mlieka rozmiešame žĺtky, Zlatý klas, uvaríme hustý puding. Vychladnutý puding spojíme s maslom. Korpus pofŕkame trochou mlieka, rozotrieme plnku.
Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom do tuha. Nanesieme na plnku, uhladíme, nastrúhame bielu čokoládu dáme do chladničky stuhnúť.








Vyzerá lákavo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
joooj, ozaj nebíčko


