
Sandra Hvilová
Svieži ovocno - smotanový zakusok so želé.
Korpus: | ||
4 | kusy | vajce |
200 | gramov | kryštálový cukor |
100 | millilitrov | olej |
100 | millilitrov | voda |
1 | balík | prášok do pečiva |
200 | gramov | hladká múka |
Krém: | ||
200 | millilitrov | šľahačková smotana |
400 | gramov | kyslá smotana |
250 | gramov | mascarpone |
2 | balíky | stužovač |
želatína | ||
3 | balíky | Zlatý klas |
1 | plechovka | ovocný kompót |
Piskota: 4zltka vyslahame spolu s 200g kryst.cukrom, pridame 100ml oleja, 100ml vody a preslahame. Pridame 1PDP, 200g hl.muky a opatrne primiešame sneh z bielkov. Pecieme na 175st.
Krem: 200ml slahackovej smotany vyslahame pridame 400g kyslej smotany a 250g mascarpone spolu s 2stuzovacmi. Krem poriadne vyslahame a natrieme na piskotu. Na krem poukladame ovocie ľubovoľne aké chceme.
Zelatina: stavu z kompotu dolejeme vodou alebo ovocným džúsov do 800ml pridame 3zlate klasy a uvarime hustú kasu, ktorú nechame trocha vychladnúť. Následne zelatinu nalejeme na zakusok a dáme stuhnut do chladničky najlepšie do druhého dňa .
Tieto koláčiky s domácim zele na vrchu sú božské