
Tvarohový sviezi zakusok s coulis z lesného ovocia
Korpus: | ||
100 | gramov | kryštálový cukor |
2 | kusy | vajce |
50 | millilitrov | olej |
50 | millilitrov | voda |
100 | gramov | hladká múka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Krém: | ||
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
500 | gramov | tvaroh |
250 | gramov | mascarpone |
100 | gramov | práškový cukor |
1 | balík | stužovač |
Piskota z dvoch vajec. Zltka si oddelime od bielok. K zltkam pridame 100g kryst.cukru a vyslahame. Pridame 50ml oleja, 50ml vody a preslahame. Pridame 100g hl.muky a pól.balenia PDP, poriadne premiesame á pridame sneh vyslahany z bielok. Opatrne zamiesame a pecieme na 175st.cca 20min.
Krem: 250ml slahackovej smotany, 500g tvarohu, 250g mascarpone, 100g práškového cukru a 1stuzovac spolu vyslahame.
Coulis z lesného ovocia 400g dáme do hrnca spolu s 100g práškového cukru. Krátko povarime a rozmixujeme. Prepasirujeme cez sitko a dáme do hrnca. Za stáleho miešania pridame solamyl 2CL rozmiesane v 1PL vody. Miesame do zhustnutia. Coulis nechame vychladnúť.
Na piskotu natrieme polovicu krému, na krem natrieme vychladnute coulis dáme do chladničky a neskôr natrieme na coulis druhu časť krému. Ľubovoľne ozdobime podľa seba.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty