reklama

Tvarohový svieži zákusok

Pridal/a Sandra Hvilová dňa 25. 11. 2020 - 20:08 - Recepty Sandra Hvilová
Tvarohový svieži zákusok, Recepty na zákusky, Sandra Hvilová

reklama

Tvarohový sviezi zakusok s coulis z lesného ovocia 

Ingrediencie
Korpus:
100 gramov kryštálový cukor
2 kusy vajce
50 millilitrov olej
50 millilitrov voda
100 gramov hladká múka
1⁄2 balík prášok do pečiva
Krém:
250 millilitrov šľahačková smotana
500 gramov tvaroh
250 gramov mascarpone
100 gramov práškový cukor
1 balík stužovač
Postup

Piskota z dvoch vajec. Zltka si oddelime od bielok. K zltkam pridame 100g kryst.cukru a vyslahame. Pridame 50ml oleja, 50ml vody a preslahame. Pridame 100g hl.muky a pól.balenia PDP, poriadne premiesame á pridame sneh vyslahany z bielok. Opatrne zamiesame a pecieme na 175st.cca 20min.

Krem: 250ml slahackovej smotany, 500g tvarohu, 250g mascarpone, 100g práškového cukru a 1stuzovac spolu vyslahame. 
 

 Coulis z lesného  ovocia 400g dáme do hrnca spolu s 100g práškového cukru. Krátko povarime a rozmixujeme. Prepasirujeme cez sitko a dáme do hrnca. Za stáleho miešania pridame solamyl 2CL rozmiesane v 1PL vody. Miesame do zhustnutia. Coulis nechame vychladnúť. 
Na piskotu natrieme polovicu krému, na krem natrieme vychladnute coulis dáme do chladničky a neskôr natrieme na coulis druhu časť krému. Ľubovoľne ozdobime podľa seba.

 

Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Priemer 3 (2 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama