reklama

Ovocno čokoládové špice

Pridal/a bezana dňa 22. 02. 2022 - 16:08 - Recepty bezana
Ovocno čokoládové špice, Recepty na zákusky, bezana

reklama

Ďalšia verzia obľúbeného zákusku, tento krát určená pre deti lebo je bez likéru, z ovocia a čokolády.

Ingrediencie
Buflery - piškóty pod špice:
2 kusy vajce
2 polievkové lyžice kryštálový cukor
2 polievkové lyžice hladká múka
Krém:
500 gramov mrazené černice
  voda
1 balík Zlatý klas
1 balík vanilkový cukor
325 gramov maslo
  práškový cukor
Čokoládový stred:
300 gramov mliečna čokoláda
150 millilitrov smotana na šľahanie
Na poliatie:
300 gramov horká čokoláda
50 gramov Cera
Postup

Buflery:

Dva bielky vyšľaháme tak do polotuha a pridáme dve lyžice kryštálového cukru a vyšľaháme do tuha. Vmiešame dva žĺtky a opatrne, len vareškou, vmiešame 2 lyžice hladkej múky.

Na papier na pečenie, striekame pomocou cukrárskeho sáčku krúžky cca 3 az 4 cm. Pečieme pri teplote cca 180 stupňov do ružova.

Po vybratí a vychladnutí ich potrieme čokoládou. Je to preto, aby sa nám piškóta nepremočila.

Krém:

cca pol kg mrazených černíc, som dala trochu rozvariť, prepasírovala som ich, odmerala a doplnila do 3 dcl vodou. Uvarila som z nich a jedného zlatého klasu a vanilkového cukru hustý puding. 1,5 masla (325 g), som osladila práškovým cukrom, podľa chuti, vyšľahala spolu do peny, primiešala som vychladnutý černicový puding a poriadne našľahala.

Čokoládový stred: 

Čokoládu som rozpustila nad parou so smotanou a vymiešala spolu.

Realizácia:

Vyšľahaný krém si dáme do sáčku (2/3). Jednu tretinu si necháme na vrch.

Pomocou likérovej špičky, nastriekame na piskotu a potiahneme hore, aby nám tam vznikol otvor. Dáme zachladiť a naplníme čokoládovou ganážou a znovu dáme zachladit. Špice uzavrieme znovu krémom. Necháme ešte dobre stuhnúť.

Poleva:

Medzitým si rozpustime nad parou horkú čokoládu s Cerou. Nalejeme do vyssej nadoby a spice namacame do cokolady, hore dnom. Polozime na papier uschnut a mozeme papať.

Doplňujúce obrázky
Ovocno čokoládové špice, Recepty na zákusky, bezana, 1
Celkový čas
1 hod, 8 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
8 minút
Priemer 5 (2 hlasov)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama