
Ďalšia verzia obľúbeného zákusku, tento krát určená pre deti lebo je bez likéru, z ovocia a čokolády.
Buflery - piškóty pod špice: | ||
2 | kusy | vajce |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
Krém: | ||
500 | gramov | mrazené černice |
voda | ||
1 | balík | Zlatý klas |
1 | balík | vanilkový cukor |
325 | gramov | maslo |
práškový cukor | ||
Čokoládový stred: | ||
300 | gramov | mliečna čokoláda |
150 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Na poliatie: | ||
300 | gramov | horká čokoláda |
50 | gramov | Cera |
Buflery:
Dva bielky vyšľaháme tak do polotuha a pridáme dve lyžice kryštálového cukru a vyšľaháme do tuha. Vmiešame dva žĺtky a opatrne, len vareškou, vmiešame 2 lyžice hladkej múky.
Na papier na pečenie, striekame pomocou cukrárskeho sáčku krúžky cca 3 az 4 cm. Pečieme pri teplote cca 180 stupňov do ružova.
Po vybratí a vychladnutí ich potrieme čokoládou. Je to preto, aby sa nám piškóta nepremočila.
Krém:
cca pol kg mrazených černíc, som dala trochu rozvariť, prepasírovala som ich, odmerala a doplnila do 3 dcl vodou. Uvarila som z nich a jedného zlatého klasu a vanilkového cukru hustý puding. 1,5 masla (325 g), som osladila práškovým cukrom, podľa chuti, vyšľahala spolu do peny, primiešala som vychladnutý černicový puding a poriadne našľahala.
Čokoládový stred:
Čokoládu som rozpustila nad parou so smotanou a vymiešala spolu.
Realizácia:
Vyšľahaný krém si dáme do sáčku (2/3). Jednu tretinu si necháme na vrch.
Pomocou likérovej špičky, nastriekame na piskotu a potiahneme hore, aby nám tam vznikol otvor. Dáme zachladiť a naplníme čokoládovou ganážou a znovu dáme zachladit. Špice uzavrieme znovu krémom. Necháme ešte dobre stuhnúť.
Poleva:
Medzitým si rozpustime nad parou horkú čokoládu s Cerou. Nalejeme do vyssej nadoby a spice namacame do cokolady, hore dnom. Polozime na papier uschnut a mozeme papať.

vynikajúca dobrotka









