Ovocno čokoládové špice

Pridal/a bezana

Ďalšia verzia obľúbeného zákusku, tento krát určená pre deti lebo je bez likéru, z ovocia a čokolády.

Ovocno čokoládové špice - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
8 minút
Celkový čas
1 hod, 8 minút

Ingrediencie

piškóty:
2kusyvajce
2polievkové lyžicekryštálový cukor
2polievkové lyžicehladká múka
Krém:
500gramovmrazené černice
  voda
1balíkZlatý klas
1balíkvanilkový cukor
325gramovmaslo
  práškový cukor podľa chuti (1-2 lyžice)
Čokoládový stred:
300gramovmliečna čokoláda
150millilitrovsmotana na šľahanie
Na poliatie:
300gramovhorká čokoláda
50gramovCera

Inštrukcie

Piškóty:

Dva bielky vyšľaháme tak do polotuha a pridáme dve lyžice kryštálového cukru a vyšľaháme do tuha. Vmiešame dva žĺtky a opatrne, len vareškou, vmiesame 2 lyžice hladkej muky.

Na papier na pečenie, striekame pomocou cukrárenskeho sáčku krúžky cca 3 az 4 cm. Pečieme pri teplote cca 180 stupňov do ružova.

Po vybrati a vychladnuti ich potrieme čokoládou. Je to preto, aby sa nám piškóta nepremočila.

 

Krém:

cca pol kg mrazených c´černíc, som dala trochu rozvariť, prepasírovala som ich, odmerala a doplnila do 3 dcl vodou.Uvarila som z nich a jedného zlatého klasu a vanilkového cukru hustý puding. 1,5 masla (325 g), som osladila práškovým cukrom, podľa chuti, vyšľahala spolu do peny, primiešala som vychladnutý černicovy puding a poriadne našľahala.

Čokoládový stred: 

Čokoládu som rozpustila nad parou so smotanou a vymiešala spolu.

 

Realizacia:

Vyšľahaný krém si dáme do sáčku (2/3). Jednu tretinu si necháme na vrch.

Pomocou likerovej spicky, nastriekame na piskotu a potiahneme hore, aby nám tam vznikol otvor. Dáme zachladiť a naplnime čokoládovou ganážou a znovu dáme zachladit. Špice uzavrieme znovu krémom . Necháme ešte dobre stuhnúť.

Poleva:

Medzitym si rozpustime nad parou horkú čokoládu s cerou.. Nalejeme do vyssej nadoby a spice namacame do cokolady, hore dnom. Polozime na papier uschnut a mozeme papat

 

Ovocno čokoládové špice - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.