
evkala | Orechový krémeš
Výborný orechovo jablkový zákusok.
Cesto: | ||
6 | kusy | žĺtok |
200 | gramov | práškový cukor |
200 | gramov | maslo |
200 | gramov | polohrubá múka |
150 | gramov | mleté orechy |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
1 | kilogram | jablká očistené |
150 | millilitrov | voda |
6 | kusy | bielok |
200 | gramov | kryštálový cukor |
150 | gramov | mleté orechy |
Dokončenie: | ||
čokoládová poleva |
Heru vymiešame s cukrom do peny a postupne pridáme žĺtky, preosiatu múku a orechy. Všetko spolu dobre premiešame. Cesto roztrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 15 minút pri teplote 180˚C.
Jablká pokrájame na menšie kúsky, podlejeme vodou a prikryté dusíme do mäkka. Necháme vychladnúť. Nanesieme na polo upečený koláč.
Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a cukru, premiešame so s mletými orechmi a rovnomerne ho navrstvíme na vrstvu jabĺk. Dáme do rúry dopiecť na 20 až 25 minút.
Upečený a vychladnutý koláč pokropíme roztopenou čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.
Ďalšie recepty