Tip top jablkové rezy s orechmi a žĺtkovou polevou

Popis

Úžasný zákusok s lineckým cestom, jablkovým snehovým cestom, orechovým krémom a žĺtkovou polevou.

Tip top jablkové rezy s orechmi a žĺtkovou polevou - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojmimibazar
Čas prípravy
25 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

1. cesto
300gramovhladka muka
200gramovhera
100gramovpraskový cukor
1kusvajicko
1⁄2balíkprášok do pečiva
2. cesto
2kusyväčšie kyslé jabĺčka
1polievková lyžicahladka muka
2polievkové lyžicekakao
1polievková lyžicastrúhanka
5kusybielka
krém
250gramovmaslo, hera
200gramovpraskový cukor
200gramovorechy
3decilitremlieko
3polievkové lyžicehladka muka
POLEVA
5kusyžltka
250gramovpraskový cukor
  kyslejší džem na potretie lineckého cesta
  roztopená čokoláda na ozdobenie zákusku

Inštrukcie

1. cesto:

Ingrediencie na prvé cesto spolu zmiesime na hladké cesto, rozvaľkáme a preložíme pomocou valčeka na vymastený plech.

Cesto potrieme kyselkavým džemom.

2. cesto:

Jablká očistíme a nastrúhame, pridáme ku nim kakao, strúhanku, múku a dobre premiešame.Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne do neho zamiešame zmes s jablkami.

Druhé cesto natrieme na prvé s džemom.

Pečieme na 180 stupňov asi 20-25 minút.

Krém:

Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, postupne zašľaháme uvarenú kašu a nakoniec mleté orechy.

Žĺtková poleva:

Žĺtka s cukrom vyšľaháme poriadne dosvetla.

Vychladnutý koláč natrieme krémom. Necháme stuhnúť a polejeme žĺtkovou polevou.

Polevu môžeme ozdobiť roztopenou čokoládou.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.