reklama
Výborný jablkový krémeš
Ingrediencie
200 | gramov | maslo |
6 | kusy | vajce |
240 | gramov | práškový cukor |
280 | gramov | polohrubá múka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
200 | gramov | mleté orechy |
1 1⁄2 | kilogramov | jablká |
1 | čajová lyžička | škorica mletá |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Postup
Cesto:
Maslo, cukor a žltky vymiešame.Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a pomleté orechy,premiešame. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme upiecť. Ked je cesto do polovice upečené, navrstvíme naň udusené vychladnuté jablká. Potrieme vyšlahaným tuhým snehom a dáme dopiecť.
Plnka:
Postrúhané jablká udusíme.Ochutíme vanilkovým cukrom ,mletou škoricou a dáme vychladnúť. Do chladných zamiešame 1 balíček zlatého klasu.
Sneh:
6 bielkov 5-6 PL kryštálového cukru vyšľaháme do snehu.
Doplňujúce obrázky
Celkový čas
1 hod, 15 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
reklama
reklama
Určite ho vyskušam,vyzera to dobre a určite ajbude chutit