Jablková svieženka

Popis

Mixované dusené jabĺčka, orechy, šľahačka

Jablková svieženka - recept

Zhrnutie

Výnos
ks rezy
Zdrojmôj recept
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

7kusyvajcia
7polievkové lyžicepráš. cukor
2polievkové lyžicevanil.cukor s vodou
2polievkové lyžiceolej
7polievkové lyžicepolohr.múka (Namiesto práš. dopečiva pridáme 1/2 kávovej lyžičky sódu bicarbonu)
3⁄4kilogramovočistených a nastrúhaných jabĺk
1balíkvan.cukor
1čajová lyžičkaškorica mletá
4polievkové lyžicekryšt. cukru
15dekagramyml.vlašské orechy
1decilitermlieko
1⁄2balíkvanil. cukor
1balíkzlatý klas
3polievkové lyžicekryšt. cukor
1⁄2litervoda
3decilitrešľahač.smot.Creme Pattiserie
1⁄2kusčokol. na varenie
4polievkové lyžicemarhuľový lekvár

Inštrukcie

Korpus: Rozpis na plech 25 X 35 cm :

Upečieme si  klasickú svetlú piškótu zo 7 vajec.

Plnka 1 :

1 dcl mlieka, 4 poliev. lyžice kryš. cukor, ½ bal. vanil. cukor, 15 dkg mleté orechy.

Mlieko s cukrom a vanil. cukrom dáme variť. Do vriaceho mlieka prisypeme mleté orechy a trochu povaríme / sparíme / na hustejšiu zmes. Odstavíme.

Plnka 2 :

Asi 6 - 7 ks väčších jabĺk očistíme a nastrúhame, pridáme 1 bal. vanil cukor, trochu mletej škorice, 5 – 6 lyžíc kryš. cukor / podľa toho aké sú jablká sladké /. Všetko spolu podusíme do mäkka. Keď zmes trochu vychladne, jabĺčka rozšľaháme na kašu.

Do pol litra vody pridáme 3 lyžice kryš. cukor, pridáme 1 a ½ bal. zlatý klas, zamiešame a uvaríme na hustú kašu. Necháme trochu vychladnúť.

Jablkovú kašu zmiešame s kašou zo zlatého klasu , ak treba, prisladíme.

Postup : Na upečenú vychladnutú piškótu natrieme marhuľový lekvár. Na lekvár roztrieme sparenú orechovú plnku č.1. Na orechy natrieme jablkovú zmes, rozotrieme do hladka a necháme   stuhnúť v chladničke najlepšie cez noc. Na druhý deň natrieme vyšľahanou šľahačkou. Ja som použila 3 dcl Creme Pattiserie.

Ozdobíme rozpustenou čokoládou.  Opatrne krájame na rezy. Chutí vynikajúco .        

Poznámky

Vhodný zákusok s vychladeným ovoc. nápojom.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

vyzerajú úžasne a určite aj tak chutiaVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoSrdceTlieskam

Ďakujem, určite vyskúšam.Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

Ja robim podobny ale jednoduchší. Vravim mu opačny. Na plech dam papier, na papier nasypem struhanku, orechy a na hrubsie nastruhané jablčka, posypem znovu mletymi orechami, cukrom, škoricou, ja davam aj hrozienka, ale nemusia byť, zalejem piškotovym cestom a upeciem. Po vychladnutí otočim z plechu na dosku, odlepim papier, na jablcka matejem šlahačku a postruham čokoladu alebo granko. Je to rychle a tiež svieže a vyborne. Dakujem za vaš recept, tiež skusim.

vypadá to vábivě,zkusíme,ale už teď vímže to bude mňamka ÚsmevÁnoMrkám

 

Majka, tak dnes som skúsila tento koláčik a bol úžasný, lahodný, mňam, ďakujem. Pečiem rôzne koláčiky, ale tento som robila prvýkrát.ÚsmevObjímamÁno

Ďakujem za recept, upiekla som, veľmi chutný zákusok s jednoduchou prípravou.

Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykÁno

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.