Opitý Izidor

Pridal/a katarinalucanova

Fantastický sviatočný zákusok plný orechov s vôňou rumu.

Opitý Izidor - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
1 hod, 20 minút

Ingrediencie

Cesto:
6kusyvajce
220gramovHera
220gramovpráškový cukor
100gramovpolohrubá múka
180gramovmleté vlašské orechy
1 1⁄2polievková lyžicakakao
1balíkprášok do pečiva
Plnka 1:
  džem
Plnka 2:
200gramovmleté vlašské orechy
4polievkové lyžicepráškový cukor
100mililitrovrum
Krém:
4kusyvajce
150gramovkryštálový cukor
300gramovmaslo
2polievkové lyžicekakao
Poleva:
200gramovčokoláda
50gramovCera

Inštrukcie

Cesto:

Oddelíme si žĺtka od bielok.Žĺtka vymiešame s maslom a práškovým cukrom do peny.Postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, orechy, kakao a nakoniec sneh z bielkov.Pečieme asi 20 minút na 170 stupňov.

1.náplň:

Upečené vychladnuté cesto potrieme ovocným džemom.

2.náplň:

Orechy, práškový cukor a a rum dobre spolu zmiešame a opatrne natrieme na piškótu s džemom.

3.krém:

Vajíčka vyšľaháme s cukrom nad parou do hustej peny, asi 15 minút.Do vychladnutého zašľaháme maslo a kakao.

Natrieme na orechovú náplň.

Necháme vychladiť a stuhnúť.

Nad parou si rozpustíme čokoládu s cerou a polejeme s tým vytuhnutý zákusok.Keď poleva stuhne, krájame rezy.

 

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
3.921055
Priemer: 3.9 (38 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.