
Tradičný jablčník v novom, modernejšom šate robený v mafinovej forme.
1⁄2 | kilogram | jablko |
1 | balík | Zlatý klas |
cukor | ||
3 | kusy | vajce |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
3 | polievkové lyžice | olej |
3 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | štipka | prášok do pečiva |
1⁄2 | polievková lyžica | kakao |
Čokoládová ganache: | ||
100 | millilitrov | smotana na šľahanie |
200 | gramov | horká čokoláda |
Biela ganache: | ||
50 | millilitrov | smotana na šľahanie |
150 | gramov | biela čokoláda |
1 | čajová lyžička | ochucovacia pasta jablková |
čokoládová guľôčka |
Pol kg nacistenych najemno nastruhanych jablk, jeden Zlaty klas s prirodnou vanilkou, podla kyslosti jablk cukor, všetko spolu zamiešame. Neprevárame.
3 bielky vyslahame s troma lyzicami krystaloveho cukru, po vyslahani jemne vmiesame 3 zltka, tri lyzice oleja, tri lyzice preosiatej polohrubej muky a na spic noza pdp.
Rozdelime si zmes na dve casti a do jednej vmiesame pol lyzice kakaa.
Formu na mafiny si vymastime a vysypeme krupicou, alebo struhankou, na dno kazdej formicky dame pre istotu vystrihnuty kruh papiera na pecenie.
Jablka rovnomerne vtlacime do formiciek, dame po lyziciach blede cesto a tmave cesto. Jemne spajdlou cesta zmiesame, ale opatrne, aby sme nepremiesali aj jablka. Cesto ma byt tak cca pol cm pod okrajom.
Potrasieme zoparkrat plechom, aby sa nam cesto vyrovnalo a nebolo hrbolake.
Pecieme pri 160 stupnoch cca pol hodiny, podla vlastnosti rury.
Po upeceni vyberieme, nechame dobre vychladnut a opatrne vyklopime. Papieriky stiahneme.
Na kazdu nastriekame pomocou okruhlej spicky ganaz z horkej cokolady ( 100 ml slahacky, 200 g horkej cokolady).
Na este nestuhnutu tmavu cokoladu nastriekame pomocou ozdobnej spicky, ciapocku z ganaze z bielej cokolady a jablkovej ochucovacej pasty ( 50 ml slahackovej smotany, 150g bielej cokolady a lyzicku jablkovej, alebo citronovej ochucovacej pasty)
Ozdobime cokoladovou gulickou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty