Obrátený jablčník trochu inak

Pridal/a bezana

Tradičný jablčník v novom, modernejšom šate robený v mafinovej forme.

Obrátený jablčník trochu inak - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod, 15 minút

Ingrediencie

1⁄2kilogramjablko
1balíkZlatý klas
  cukor
3kusyvajce
3polievkové lyžicekryštálový cukor
3polievkové lyžiceolej
3polievkové lyžicepolohrubá múka
1štipkaprášok do pečiva
1⁄2polievková lyžicakakao
Čokoládová ganache:
100millilitrovsmotana na šľahanie
200gramovhorká čokoláda
Biela ganache:
50millilitrovsmotana na šľahanie
150gramovbiela čokoláda
1čajová lyžičkaochucovacia pasta jablková
  čokoládová guľôčka

Inštrukcie

Pol kg nacistenych najemno nastruhanych jablk, jeden Zlaty klas s prirodnou vanilkou, podla kyslosti jablk cukor, všetko spolu zamiešame. Neprevárame. 

3 bielky vyslahame s troma lyzicami krystaloveho cukru, po vyslahani jemne vmiesame 3 zltka, tri lyzice oleja, tri lyzice preosiatej polohrubej muky a na spic noza pdp.

Rozdelime si zmes na dve casti a do jednej vmiesame pol lyzice kakaa.

Formu na mafiny si vymastime a vysypeme krupicou, alebo struhankou, na dno kazdej formicky dame pre istotu vystrihnuty kruh papiera na pecenie.

Jablka rovnomerne vtlacime do formiciek, dame po lyziciach blede cesto a tmave cesto. Jemne spajdlou cesta zmiesame, ale opatrne, aby sme nepremiesali aj jablka. Cesto ma byt tak cca pol cm pod okrajom.

Potrasieme zoparkrat plechom, aby sa nam cesto vyrovnalo a nebolo hrbolake.

Pecieme pri 160 stupnoch cca pol hodiny, podla vlastnosti rury.

Po upeceni vyberieme, nechame dobre vychladnut a opatrne vyklopime. Papieriky stiahneme.

Na kazdu nastriekame pomocou okruhlej spicky ganaz z horkej cokolady ( 100 ml slahacky, 200 g horkej cokolady).

Na este nestuhnutu tmavu cokoladu nastriekame pomocou ozdobnej spicky, ciapocku z ganaze z bielej cokolady a jablkovej ochucovacej pasty ( 50 ml slahackovej smotany, 150g bielej cokolady a lyzicku jablkovej, alebo citronovej ochucovacej pasty)

Ozdobime cokoladovou gulickou.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.