Medový krémeš

Popis

Krémeš z medových plátov s krémom vareným z múky a zlatého klasu.

Medový krémeš - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Cesto
300gramovhladka muka
50gramovmaslo
100gramovpraskový cukor
1čajová lyžičkasoda bikarbona
1polievková lyžicamed
2kusyvajicka
krém
1litermlieko
3polievkové lyžicepolohruba muka
2kusyzlatý klas
1kusvanilkový cukor
150gramovpraskový cukor
250gramovmaslo
slahacka
750millilitrovsmotana na šľahanie

Inštrukcie

Všetky ingrediencie na cesto spolu zmiesime, rozdelíme na polovicu, vyvaľkáme a upečieme dva pláty na opaku plechu na 180 stupňov.

 

Mlieko s múkou, cukrom a zlatým klasom uvaríme na hustý puding a do vychladnutého zašľaháme maslo.

 

Na vychladnuté cesto nanesieme krém a na to dáme vyšľahanú smotanu na šľahanie, priložíme druhým plátom.Treba nechať postáť niekoľko hodín aby pláty zmäkli.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.