Marlenka

Popis

Recept na známy zákusok.

Marlenka - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Cesto
100gramovmaslo
3polievkové lyžicemed
300gramovkryštálový cukor
1čajová lyžičkaocot
1polievková lyžicasoda bikarbona
2kusyvajce
700gramovhladka muka
3polievkové lyžicekakao
plnka
250gramovmaslo
1kussalko
2kusysmotanovo-vanilkové pudingy
6decilitremlieko
4polievkové lyžicepraskový cukor
  rum na dochutenie

Inštrukcie

Cesto:

Deň vopred si uvaríme salko - varíme dve hodiny alebo použijeme už kúpené karamelové salko.
Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo, med a cukor. Potom zmiešame polievkovú lyžicu sódy bokarbóny s kávovou lyžičkou octu a pridáme do hrnca. Zmes nám začne trochu kypieť. Potom primiešame vajcia a stále miešame, aby sme nemali z toho praženicu, keď vznikne hnedá pena, odstavíme z ohňa. Potom primiešame- múku zmiešanú s kakaom.

Ak by sa cesto nechcelo pekne vymiesiť, môžte pridať trochu vody alebo mlieka. Cesto necháme asi hodinku oddychovať. Oddýchnuté cesto, rozdelíme si na 6 rovnakých častí.
Každú kôpku je potrebné vyvaľkať na tenúčko a potom pomocou formy vykrojiť. Predtým, ako cesto dáme do rúry, šparátkom alebo vidličkou doň spravíme asi 10 dierok.Vyvaľkaný oval položíte na mastný papier a pečiete 2-3 minútky na 175 st. Dávajte pozor, ide to rýchlo. Nechajte pláty vychladiť. Odrezky dáme taktiež upiecť, pretože postrúhanými sa bude posýpať hotová marlenka.

Krém:

Z mlieka a pudingu uvaríme hustú kašu, miešame do vychladnutia aby nám nevznikla koža.

Vymiešame maslo s cukrom.Do studeného pudingu vmiešame salko a maslo s cukrom.Pridáme trošku rumu.

Dokončenie:

Na každý plát rozotrieme plnku až po okraj a pokračujeme až do konca. Posledný plát tiež potrieme krémom, ale už len tenučkou vrstvou. Koláčik posypeme okrajkami a necháme odležať, najlepšie do druhého dňa.

Dobrú chuť!

Marlenka - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.