reklama

Torta medový krémeš

Pridal/a katarinalucanova dňa 05. 11. 2023 - 22:22 - Recepty katarinalucanova
Torta medový krémeš, Recepty na torty, katarinalucanova

katarinalucanova | Torta medový krémeš


reklama

Medové pláty, vanilkový krém a lahodná šľahačka, tomu sa nedá odolať. Medový krémeš povýšený na tortu.

Ingrediencie
Cesto:
250 gramov hladká múka
100 gramov práškový cukor
50 gramov Hera
1 polievková lyžica med
1 kus vajce
1 kus žĺtok
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
2 polievkové lyžice rum
Krém:
1 liter mlieko
4 balíky Zlatý klas
2 balíky vanilkový cukor
1 polievková lyžica vanilkový extrakt
2 kusy žĺtok
250 gramov maslo
50 millilitrov rum
Šľahačkový krém:
500 millilitrov šľahačka
2 balíky vanilkový cukor
1 balík stužovač šľahačky
2 polievkové lyžice mascarpone
Postup

Cesto: Všetky suroviny na cesto spolu zmiesime. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladu. Odležané cesto vyvaľkáme, postupne vyrežeme kruhy a na papieri na pečenie po jednom upečieme. Pečie sa rýchlo, treba dávať pozor.

Krém: Časť mlieka odoberieme a rozmiešame v ňom Zlatý klas a žĺtky. Zvyšné mlieko s cukrom dáme variť. Prilejeme v mlieku rozmiešaný Zlatý klas so žĺtkami. Uvaríme hustý puding. Pridáme vanilkový extrakt a necháme vychladiť za občasného miešania .Nakoniec do pudingu zašľaháme po častiach maslo a rum.

Šľahačkový krém: Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom, stužovačom a mascarpone do tuha.

Dokončenie: Pomocou cukrárenskej špičky nastriekame na medový kruh vanilkový krém a na krém šľahačkový krém. Prikryjeme druhým medovým kruhom. Postup opakujeme na malej tortičke. Pred podávaním tortu schladíme.

Výnos
20 1
Celkový čas
1 hod, 8 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
8 minút

reklama


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama