
katarinalucanova | Torta medový krémeš
Medové pláty, vanilkový krém a lahodná šľahačka, tomu sa nedá odolať. Medový krémeš povýšený na tortu.
Cesto: | ||
250 | gramov | hladká múka |
100 | gramov | práškový cukor |
50 | gramov | Hera |
1 | polievková lyžica | med |
1 | kus | vajce |
1 | kus | žĺtok |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
2 | polievkové lyžice | rum |
Krém: | ||
1 | liter | mlieko |
4 | balíky | Zlatý klas |
2 | balíky | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | vanilkový extrakt |
2 | kusy | žĺtok |
250 | gramov | maslo |
50 | millilitrov | rum |
Šľahačkový krém: | ||
500 | millilitrov | šľahačka |
2 | balíky | vanilkový cukor |
1 | balík | stužovač šľahačky |
2 | polievkové lyžice | mascarpone |
Cesto: Všetky suroviny na cesto spolu zmiesime. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladu. Odležané cesto vyvaľkáme, postupne vyrežeme kruhy a na papieri na pečenie po jednom upečieme. Pečie sa rýchlo, treba dávať pozor.
Krém: Časť mlieka odoberieme a rozmiešame v ňom Zlatý klas a žĺtky. Zvyšné mlieko s cukrom dáme variť. Prilejeme v mlieku rozmiešaný Zlatý klas so žĺtkami. Uvaríme hustý puding. Pridáme vanilkový extrakt a necháme vychladiť za občasného miešania .Nakoniec do pudingu zašľaháme po častiach maslo a rum.
Šľahačkový krém: Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom, stužovačom a mascarpone do tuha.
Dokončenie: Pomocou cukrárenskej špičky nastriekame na medový kruh vanilkový krém a na krém šľahačkový krém. Prikryjeme druhým medovým kruhom. Postup opakujeme na malej tortičke. Pred podávaním tortu schladíme.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty