
reklama
Výborné makové rezy s vanilkovým krémom pre všetkých milovníkov maku. Mak a vanilka jednoznačne patria k sebe.
Ingrediencie
1 | hrnček | mak mletý |
6 | kusy | vajce |
1 | hrnček | práškový cukor |
1 | hrnček | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
250 | gramov | Palmarín izbovej teploty |
Plnka: | ||
700 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | vanilkový puding |
100 | gramov | kryštálový cukor |
350 | gramov | masla |
1 | kus | vanilkový lusk |
1 | kus | citrónová šťava |
Postup
1 hrnček = 250 ml
Cesto:
Všetky prísady na cesto zmiešame a rozdelíme na 2 časti. Upečieme 2 pláty cesta. Pečieme pri 200 °C asi 25 min na plechu 30x40 cm.
Plnka:
Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme kašu, necháme vychladnúť, primiešame maslo izbovej teploty a nakoniec pridáme vanilkový lusk.
Prvý plát pokvapkáme citrónovou šťavou a natrieme polovicu plnky. Druhú polovicu natrieme na druhý plát a ozdobíme.
Celkový čas
1 hod, 25 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
25 minút
reklama
reklama
Mak mletý a palmarín izbovej teplote
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Valika, prosím ťa, mak celý alebo mletý dávaš?
A Palmarin roztopíš?
Na FB Torty od mamy sa žienky pýtajú