Výborné makové rezy s vanilkovým krémom pre všetkých milovníkov maku. Mak a vanilka jednoznačne patria k sebe.

Výnos | |
---|---|
Zdroj | vlastný |
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | 25 minút |
Celkový čas | 1 hod, 25 minút |
Ingrediencie
1 | hrnček | mak mletý |
6 | kusy | vajce |
1 | hrnček | práškový cukor |
1 | hrnček | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
250 | gramov | Palmarín izbovej teploty |
Plnka: | ||
700 | mililitrov | mlieko |
2 | balíky | vanilkový puding |
100 | gramov | kryštálový cukor |
350 | gramov | masla |
1 | kus | vanilkový lusk |
1 | kus | citrónová šťava |
Inštrukcie
1 hrnček = 250 ml
Cesto:
Všetky prísady na cesto zmiešame a rozdelíme na 2 časti. Upečieme 2 pláty cesta. Pečieme pri 200 °C asi 25 min na plechu 30x40 cm.
Plnka:
Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme kašu, necháme vychladnúť, primiešame maslo izbovej teploty a nakoniec pridáme vanilkový lusk.
Prvý plát pokvapkáme citrónovou šťavou a natrieme polovicu plnky. Druhú polovicu natrieme na druhý plát a ozdobíme.
Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 1738x
- Pridať nový komentár
- Komentáre (2)