
Celkom chutná obmena klasických žĺtkových rezov.
210 | gramov | maslo |
170 | gramov | práškový cukor |
170 | gramov | mletý mak |
170 | gramov | polohrubá múka |
1 | balík | kypriaci prášok |
130 | millilitrov | mlieko |
5 | kusy | bielok |
štipka | soľ | |
Poleva : | ||
5 | kusy | žĺtok |
200 | gramov | práškový cukor |
Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Mak, múku a kypriaci prášok zmiešame dokopy. Do maslovej hmoty postupne prilievame mlieko a zamiešame sypké suroviny, primiešame aj kôru z jedného citróna. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý pomaly zapracujeme do cesta.
Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto vylejeme na plech a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180° zhruba 20-30 minút.
Kým sa korpus pečie, vymiešame si žĺtky s práškovým cukrom do peny, ktorou potom upečený, ešte horúci korpus polejeme. Necháme vychladnúť, kým poleva neuschne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty