Karamelové parížske rožky

Pridal/a katarinalucanova

Rožky s karamelovou plnkou a bielou čokoládou.

Karamelové parížske rožky - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
5 minút
Celkový čas
50 minút

Ingrediencie

Cesto:
4kusybielok
300gramovkryštálový cukor
300gramovvlašské orechy
Plnka:
1plechovkaSalko karamelové
500dekagramymaslo
Poleva:
200gramovbiela čokoláda
50gramovCera

Inštrukcie

Cesto:

Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou do hustej peny približne 10 minút. Odstavíme. Do ešte trochu teplých bielkov vmiešame zomleté orechy.

Cesto si dáme do vrecka s hladkou špičkou. Na papier na pečenie nastriekame rožky.

Rúru vyhrejeme na 200 stupňov, rožteky v nej pečieme 5 minút.

Rúru vypneme, otvoríme vrátka a ešte 10 minút rožteky dosúšame.                       

Plnka:

Maslo a karamelové Salko vyšľaháme na hladký krém. Krém s ozdobnou špičkou nastriekame na rožky, Necháme stuhnúť v chlade.

Rožky namáčame v poleve z bielej čokolády.

Polevu pripravíme nad parou roztopením cery a bielej čokolády.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.