reklama

Karamelové parížske rožky

Pridal/a katarinalucanova dňa 11. 07. 2021 - 23:07 - Recepty katarinalucanova
Karamelové parížske rožky, Recepty na zákusky, katarinalucanova

katarinalucanova


reklama

Orechové snehové rožky s karamelovou plnkou a bielou čokoládou.

Ingrediencie
Cesto:
4 kusy bielok
300 gramov kryštálový cukor
300 gramov vlašské orechy
Plnka:
1 plechovka Salko karamelové
500 dekagramov maslo
Poleva:
200 gramov biela čokoláda
50 gramov Cera
Postup

Cesto:

Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou do hustej peny približne 10 minút. Odstavíme. Do ešte trochu teplých bielkov vmiešame zomleté orechy.

Cesto si dáme do vrecka s hladkou špičkou. Na papier na pečenie nastriekame rožky.

Rúru vyhrejeme na 200 stupňov, rožteky v nej pečieme 5 minút.

Rúru vypneme, otvoríme vrátka a ešte 10 minút rožteky dosúšame.                       

Plnka:

Maslo a karamelové Salko vyšľaháme na hladký krém. Krém s ozdobnou špičkou nastriekame na rožky, Necháme stuhnúť v chlade.

Rožky namáčame v poleve z bielej čokolády.

Polevu pripravíme nad parou roztopením cery a bielej čokolády.

Doplňujúce obrázky
Karamelové parížske rožky, Recepty na zákusky, katarinalucanova, 1

katarinalucanova

Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
5 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama