
Lahodný výborný jahodový zákusok s kakaovou piškótou, jahodovým šľahačkovým krémom, čerstvými jahodami a jahodovým želé.
4 | kusy | vajce |
200 | gramov | kryštálový cukor |
100 | gramov | olej |
100 | gramov | voda |
1 | balík | prášok do pečiva |
190 | gramov | polohrubá múka |
10 | gramov | kakao |
500 | gramov | šľahačková smotana |
3 | balíky | stužovač |
100 | gramov | jahody |
300 | gramov | jahody |
3 | kusy | želatína plátková |
práškový cukor |
Recept na piškótu:
Žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, vodu, prešľaháme. Pridáme PDP a múku s kakaom. Poriadne premiešame a postupne pridávame sneh vyšľahaný z bielkov. Pečieme na 175 st.
Recept na krém:
Šľahačkovú smotanu, 100 g rozmixovaných jahôd, 3 stužovače a podľa chuti práškový cukor vyšľaháme do tuha.
Krím natrieme na vychladnutú piškótu a na vrch poukladáme čerstvé nakrájané jahody.
Recept na jahodové želé:
300 g rozmixovaných jahôd ohrejeme a pridáme postupne za stáleho miešania plátkovú želatínu, ktorú sme si predtým namočili v studenej vode. Necháme trocha vychladnúť a vylejeme na krém. Necháme stuhnúť v chladničke a neskôr ľubovoľne ozdobíme.

Vyzerá úžasne

