
katarinalucanova | Jahodové venčeky
Vynikajúce venčeky z odpaľovaného cesta s jahodovou náplňou.
Ingrediencie
Odpaľované cesto: | ||
200 | millilitrov | voda |
70 | gramov | olej |
160 | gramov | hladká múka |
4 | kusy | Vajcia |
Vanilkový krém: | ||
800 | millilitrov | mlieko |
3 | balíky | Zlatý klas |
150 | gramov | kryštálový cukor |
2 | balíky | vanilkový cukor |
250 | gramov | maslo |
50 | millilitrov | rum |
Jahodová šľahačka: | ||
500 | millilitrov | šľahačka |
2 | balíky | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | mascarpone |
4 | polievkové lyžice | jahodový džem |
jahody | ||
Poleva: | ||
jahody | ||
práškový cukor |
Postup
Odpaľované cesto: Olej si v pohári odvážime, vlejeme do hrnca, pridáme vodu, štipku soli a privedieme do varu. Keď vrie, vsypeme múku a dobre miešame vareškou, až sa všetko spoji a dobre zavarí. Odstavíme a necháme vychladiť. Do vychladeného cesta všľaháme vajíčka. Dobre vyšľaháme. Kým nastriekame venčeky na plech, zapneme rúru na 220 stupňov. Cesto pomocou cukrárenského vrecka nastriekame na suchý plech v tvare venčekov.
Keď sú venčeky na plechu, dobre ich pokropíme studenou vodou. Vložíme do rúry a stiahneme teplotu pečenia na 200 stupňov. Po 12 minútach znížime teplotu na 170 stupňov a dopečieme. Počas pečenia neotvárame rúru. Keď sú venčeky dobre upečené, mali by samé odskočiť od plechu.
Vanilkový krém: Z mlieka, vanilkového pudingu a cukru uvaríme hustý puding. Vrch pudingu posypeme vanilkovým cukrom a necháme vychladiť. Do vychladnutého pudingu všľáháme maslo a rum.
Jahodová šľahačka: Smotanu, vanilkový cukor a mascarpone vyšľaháme do tuha. Na koniec zašľaháme jahodový džem.
Venčeky rozkrojíme, cukrárskou špičkou naplníme vanilkovým krémom. Na krém poukladáme nadrobno nakrájané jahody. Na jahody nastriekame jahodovú šľahačku.
Jahodová poleva: Jahody rozmixujeme tyčovým mixérom a krátko povaríme. Keď jahody vychladnú, primiešame do nich práškový cukor. Cukru primiešame toľko, akú chceme mať hustú polevu. Jahodovou polevou pomocou lyžice venčeky polejeme.

katarinalucanova | Jahodové venčeky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.