
reklama
Ľahučký, svieži zákusok
Ingrediencie
500 | millilitrov | smotana na šľahanie |
800 | gramov | jahody |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
3 | kusy | Zlatý klas |
100 | millilitrov | jahodový sirup |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
voda |
Postup
Upečieme si piškótu podľa vlastného receptu.
Jahody, 3 PL kryštálového cukru a vodu uvaríme. Jahody si precedíme a vodu z jahôd nalejeme do odmerky, aby sme mali spolu 850 ml.
Pridáme 100 ml sirupu, ak treba pridáme vodu a potom zmiešame 3 Zlaté klasy a uvaríme hustú kašu spolu s jahodami.
Vychladnutú kašu nalejeme na piškótu a dáme chladiť do chladničky.
Vyšľaháme šľahačkovú smotanu s páškovým cukrom a natrieme na zákusok. Ozdobíme jahodami.
Celkový čas
1 hod, 15 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty