
Recept s fotopostupom na fantastický jahodový zákusok s korpusom z bielkov, pudingovou náplňou a šľahačkou na vrchu. V chladničke ostali bielky a tak som upiekla tento zákusok. Jahody môžete použiť čerstvé, alebo mrazené.
Cesto: | ||
8 | kusy | bielok |
8 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
6 | polievkové lyžice | olej |
štipka | soľ | |
8 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | ocot |
Plnka 1: | ||
500 | gramov | jahody |
2 | balíky | Zlatý klas |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1⁄2 | kus | citrónová šťava |
Plnka 2: | ||
700 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | vanilkový puding |
2 | balíky | vanilkový cukor |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
200 | millilitrov | kyslá smotana |
Dokončenie: | ||
250 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
1 | balík | Smeta-fix |
Korpus:
Bielky + soľ vyšľaháme do polotuha postupne po častiach pridáme cukor došľaháme do tuha. Postupne varechou zľahka vmiešame olej, preosiatu múku ktorú spojíme s práškom do pečiva a ocot. Plech 25x30 cm vyložíme papierom na pečenie rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 15 minút.
Jahodová náplň:
Medzitým pripravíme jahodovú plnku jahody rozmixujeme pridáme citrónovú šťavu doplníme vodou do 700 ml. V troche vody rozhabarkujeme zlatý klas zbytok dáme variť +cukor uvaríme hustý jahodový krém. Za horúca rovnomerne nanesieme na upečený korpus.
Pudingová náplň:
Uvaríme plnku 2 . V troche mlieka rozhabarkujeme vanilkový puding v prášku, zbytok mlieka, cukor dáme variť po zovretí vlejeme pripravený pudingový prášok uvaríme hustý puding do ktorého vmiešame po častiach kyslú smotanu. Opäť za horúca nanesieme na jahodovú plnku dáme vychladnúť.
Nakoniec šľahačkovu smotanu, smetafix vyšľaháme do tuha rovnomerne rozotrieme po celom obvode uhladíme dáme do chladničky stuhnúť.
Pred podávaním pokrájame na kocky viď, foto.
Dobrú chuť.












Veru je výborný.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ten musí byť super.

