
Recept s fotopostupom na výborný zákusok s plnkou z kyslej smotany. Korpus s vôňou perníka dodáva výbornú chuť. Vhodné na sviatočné posedenie alebo len tak.
Cesto: | ||
5 | kusy | vajce |
10 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
10 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
deciliter | olej | |
3 | polievkové lyžice | voda |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
1⁄2 | balík | perníkový prášok do pečiva |
Plnka: | ||
400 | millilitrov | kyslá smotana 18% |
2 | kusy | vajce |
3 | polievkové lyžice | hladká múka |
180 | gramov | kryštálový cukor |
1 | kus | citrónová kôra |
1 | balík | vanilkový cukor |
250 | gramov | maslo |
Na potretie: | ||
marhuľový džem | ||
Poleva: | ||
80 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
150 | gramov | biela čokoláda |
Cesto:
Vajíčka vyšľaháme do penista pridáme cukor + vanilínový šľaháme do hustej peny pokiaľ sa cukor nerozpustí. Striedavo pridáme olej, teplú vodu. Múku preosejeme spojíme s práškom do pečiva + perníkovým práškom, zašľaháme.
Plech 31x40 cm vyložíme papierom na pečenie boky vymastíme maslom vysypeme múkou rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 20 minút.
Plnka:
Všetky ingrediencie (okrem masla) dáme do misy, ktoré dobre premiešame. Dáme na vodný kúpeľ varechou miešame pokiaľ nezhustne, netrvá to dlho ( 6-7 minút). Zakryjeme potravinovou fóliou necháme vychladnúť. Maslo pokrájame na menšie kúsky vyšľaháme do hladka spojíme s vychladnutým krémom.
Upečený korpus boky upravíme stiahneme papier na pečenie prekrojíme pozdĺžne na tri rovnaké časti, ktoré potrieme džemom a plnkou vrstvíme na seba. Potrieme boky a vrch z krému trocha odložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou ozdobíme vrch.
Smotanu na šľahanie ohrejeme do horúca pridáme čokoládu polámanú na menšie kúsky miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí polejeme zákusok, viď foto nižšie. Dáme do chladničky stuhnúť. Pokrájame na rezy ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť.








- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty