
melisa | Výborné kávové rezy
Jednoduché kávové rezy na pohostenie, či na nedeľné popoludnie, odporúčam vyskúšať
Ingrediencie
Piškóta: | ||
5 | kusy | vajce |
220 | gramov | kryštálový cukor |
5 | polievkové lyžice | voda vlažná |
5 | polievkové lyžice | rastlinný olej |
250 | gramov | polohrubá múka |
1 | polievková lyžica | prášok do pečiva |
Na poliatie piškóty: | ||
300 | millilitrov | káva |
2 | polievkové lyžice | kakao |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1 | polievková lyžica | um |
Smotanový krém: | ||
500 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
200 | millilitrov | kyslá pochúťková smotana |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
2 | kusy | Smeta-fix |
Na posypanie: | ||
Granko |
Postup
Najskôr uvaríme kávu, 300 ml, môže byť z rozpustnej kávy, trochu necháme vychladnúť. Zamiešame kakao, cukor a um.
Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, olej a vodu. Múku zmiešame s práškom do pečiva, preosejeme a jemne zamiešame. Upečieme na plechu, vyloženom papierom na pečenie, rozmer 30x40 cm.
Tenším koncom varešky po upečení urobíme husto vedľa seba dierky a polejeme kávovou tekutinou, ktorá vytvorí zaujímavý vzor. Necháme vychladnúť.
Smotanový krém: smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom a s cukrom. Zamiešame kyslú smotanu a potrieme povrch rezov. Posypeme grankom a odložíme do chladu.
Necháme postáť v chlade, aby sa chute spojili a pokrájame na rezy.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.