
Jarné, svieže málo sladké...
Ingrediencie
300 | gramov | hladká múka |
100 | gramov | Hera maslová |
100 | millilitrov | mlieko |
10 | gramov | droždie |
1 | polievková lyžica | rum |
1⁄2 | kus | citrón - kôra |
1 | štipka | soľ |
1 | čajová lyžička | cukor |
1 | kus | žĺtok |
1 | polievková lyžica | mlieko |
2 | kusy | vanilkový cukor |
Plnka: | ||
250 | millilitrov | kyslá smotana 30% |
1 | polievková lyžica | med |
Postup
Vo vlažnom mlieku si rozmiešam cukor a droždie, múku preosejem a pridám do nej ostatné suroviny - rum, citrónovú kôru, kvások, tuk, soľ. Vymiesim si hladké cesto a hneď s ním pracujem (nemusí kysnúť).
Na pomúčenej doske si cesto vyvaľkám na hrúbku 5-6 mm a vykrajujem kolieska o priemere 8 cm. ukladám na plech s papierom.
Žĺtok si vymiešam s mlieko, potriem kolieska a posypem vanilkovým cukrom. Dám piec do vyhriatej rúry na 200°, pečiem 15-20 min.pekne do medova.
Kolieska nechám vychladnúť a na každé dám do stredu lyžicu plnky - smotanu vymiešam s medom. Na vrch posypem čokoládou a ozdobím ovocím.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.