reklama
 
reklama

Dunajské vlny s čerešňami

Pridal/a aramana

Výborný a na pohľad zaujímavý zákusok na spôsob treného cesta s čerešňami a pudingovým krémom. Použiť môžete čerstvé ovocie, alebo kompót.

Dunajské vlny s čerešňami - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút
Celkový čas
1 hod, 20 minút

Ingrediencie

Cesto:
350gramovmaslo
250gramovpráškový cukor
400gramovhladká múka
6kusyvajce
3polievkové lyžicekakao
1balíkprášok do pečiva
Krém:
500gramovmlieko
1balíkZlatý klas
5polievkové lyžicepráškový cukor
250gramovmaslo
1balíkvanilkový cukor
  čokoládová poleva
1kusčerešňový kompót

Inštrukcie

Heru alebo maslo vyšľaháme s cukrom do biela a postupne prišľahávame po jednom žĺtka. Ak máme malé vajcia, použijeme 7 kusov.

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Múku zmiešame s práškom do pečiva a na striedačku zamiešavame varechou (lizňou) do maslovej hmoty múku so snehom. Hmota bude veľmi hustá.

2/3 cesta natrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Do jednej tretiny primiešame kakao a ešte 2-3 lyžice oleja alebo teplej vody alebo šťavy z kompótu).

Kakaové cesto vylejeme na žlté cesto, poukladáme višne, trošku ich zatlačíme do tmavého cesta a dáme piecť na 190-200 stupňov na 30-35 minút.

Z mlieka, vanilkového cukru a pudingu uvaríme puding. Maslo vyšľaháme s cukrom. Vychladnutý puding zašľaháme do masla. Krém nanesieme na upečený a vychladený koláč a necháme zatuhnúť.

Polejeme čokoládovou polevou. Krájame teplým nožom.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)
reklama

Sezónne recepty

reklama
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.