
Danka.S | Dobošové rezy
Tak známe a tak obľúbené!
Korpus: | ||
6 | kusy | vajce |
18 | dekagramov | kryštálový cukor |
9 | dekagramov | hladká múka extra špeciál |
Plnka: | ||
5 | kusy | vajce |
30 | dekagramov | kryštálový cukor |
4 | polievkové lyžice | kakao |
50 | dekagramov | maslo |
Dokončenie: | ||
trocha | čokoláda na poliatie | |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1⁄2 | deciliter | voda |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | deciliter | rum |
Korpusy: Vyšľaháme z bielkov sneh s cukrom do tuha, zašľaháme žĺtky a pomaly pridávame múku. Cesto natierame na vymastený a pomúčený plech (alebo keď máte olej v spreji tak nastriekajte plech, ja používam "carlex" sprej)
Na pečenie mám plechy veľkosť 17cm x 29 cm., na jeden takýto plech roztieram 2 - 3 lyžice cesta na tenko.
Pečieme na 230 -250 stup. Hneď také horúce dáme dole z plechov nožíkom, lebo keď to nedáte hneď, tak to vyschne a láme sa to. Upečené pláty treba rozložiť, kým nevychladnú.
Zo 6 vajec vyjde tých 9 -10 plátov veľkosti 17x 29.
Plnka: Vajcia s cukrom šľaháme nad parou, keď vychladne, pridávame do vyšľahaného masla s kakaom.
Karamel: Cukor zalejeme vodou, pridáme vanilkový cukor a keď vychladne, pridáme rum.
Dokončenie: Pláty potrieme karamelom, naplníme a otočíme naopak aby sa to vyrovnalo.
Po stuhnutí polejeme čokoládou.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vypadajú lákavo, určite sú vynikajúce , vďaka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ukladám,a pri najbližšej príležitosti skúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty