Dobošové rezy

Popis

Obľúbené dobošové rezy z 5 platov

Dobošové rezy - recept

Zhrnutie

Výnos
20
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
1 hod, 20 minút

Ingrediencie

korpusy
8kusyvajec
170gramovpraskový cukor
190gramovpolohrubej múky
1polievková lyžicasolamylu
krém:
500millilitrovmlieka
1kuszlatý klas
1kusžĺtko
250gramovmasla
4polievkové lyžicepraskový cukor
2polievkové lyžicekakao

Inštrukcie

Platy:

8x zltko vyslahame spolu so 100g praskovym cukrom. 8x bielko vyslahame na tuhý sneh, pridame 70g praskovy cukor a krátko preslahame. Pridame 190g pól.muku a 1PL solamylu a ešte raz dobre premiesame. Sneh spolu z múkou pridame opatrne k zltkom. Cesto si rozdelíme na 5alebo 6 časti. Pecieme na 175st.

Krem:

500ml mlieka, 1zlaty klas, 1x zltko rozmiesame a  uvarime puding. Po vychladnutí pudingu si vyslahame 250g masla spolu s 4PL praskovym cukrom. Po častiach do masla pridávame vychladnutí puding,  2PL preosiate kakao a spolu premiesame. 
Vychladnute platy potrieme kremom a poukladame ich na seba. Zatazime ich a nechame pár hodín odstať.

Potom vrchný plat natrieme cokoladovou polevou.

Recepty: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.