Čokoládovo gaštanové rezy

Popis

Fantastické rezy plné čokolády a gaštanového pyré vhodné na každú príležitosť.

Čokoládovo gaštanové rezy - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

200gramovpolohruba muka
200gramovCukor krupica
5kusyvajicka
1⁄2balíkprášok do pečiva
1deciliterhorúca voda
1deciliterolej
2polievkové lyžicekakao
Gaštanová plnka
2polievkové lyžicehladka muka
250millilitrovmlieko
2kusyžltka
3polievkové lyžicekryštálový cukor
250gramovgaštanové pyré
150gramovmaslo
ČOKOLÁDOVÁ PLNKA
4polievkové lyžicekryštálový cukor
2polievkové lyžicevoda
 štipkaškorica
 štipkasoľ
150millilitrovsmotana na šľahanie
120gramovmaslo
100gramovhorká čokoláda
1balíkvanilkový cukor
  kyselkavý džem

Inštrukcie

Žĺtka a kryštálový cukor vyšľahame do peny, pridáme horúcu vodu a olej.Dobré vymiešame. Striedavo pridávame sneh z bielkov a múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao.Dáme na plech vystlaný pečiac. papierom. Pečieme na 175 stup. 15 - 20 min.


Čokoládová plnka:
Na suchej panvici skaramelizujeme cukor, pridáme vodu a necháme rozpustiť.Do rozpusteného karamelu pridáme smotanu, škoricu a soľ. Na miernom ohni necháme prevrieť.
Odstavíme a do horúceho nalámeme čokoládu a dobre vyšľaháme. Pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme na hladký krém. Dáme schladiť do chladničky.


Gaštanová plnka:
Do hrnca dáme variť mlieko s cukrom, vanilkovým cukrom a štip. soli.Z mlieka trochu odoberieme a do toho vmiešame hladkú múku a žltky.Vlejeme do vriacého mlieka a uvaríme puding.Necháme trochu vychladnúť. Pridáme gaštanové pyré a dobré spolu vymiešame.Na koniec pridáme maslo a vyšľaháme plnku do hladká.


Upečený teplý plát potrieme džemom.Po vychladnutí natrieme gaštanový krém a na to čokoládový krém. Zubkovanou cukrárenskou stierkou si upravím povrch zákuska a dám do chladu stuhnúť.

Dobrú chuť!

Recepty: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

ÁnoÁnoÁnosuper

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.