
Sandra Hvilová | Gaštanovo-čokoládový cheesecake
Recept na vynikajúci cheesecake s gaštanovo-čokoládovou náplňou a čokoládovou polevou na vrchu.
Korpus: | ||
160 | gramov | sušienky |
50 | gramov | maslo |
Krém: | ||
500 | gramov | mascarpone |
200 | millilitrov | smotana na šľahanie |
200 | gramov | mliečna čokoláda |
250 | gramov | gaštanové pyré |
čokoládová poleva | ||
200 | gramov | mliečna čokoláda |
100 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Domáce gaštanové pyré: jedlé gaštany dáme uvariť na 1 hodinu do vody. Uvarené ich ošúpeme, odvážime si 500 g a rozmixujeme. Pridáme 50 g práškového cukru, trstinový cukor a trocha rumovej arómy. Ak sa nám nechce vyrábať si domáce gaštanové pyré, môžeme si kúpiť hotové.
Základ: 160 g rozmixovaných keksov, 50 g roztopeného masla zmiešame. Utlačíme na plechu s rozmerom 24 cm.
Krém: Šľahačkovú smotanu zohrejeme a roztopíme v nej čokoládu. Vychladnutú čokoládovú šľahačku nalejeme do misky, pridáme 250gramov gaštanové pyré a mascarpone. ( Zvyšných 250g pyré môžeme zamraziť) Všetko dôkladne vyšľaháme. Krém nalejeme na keksíkový základ. Pečieme na 160 st cca 45 min. Upečený zákusok necháme vychladnúť, najlepšie cez noc.
Poleva: Roztopime si čokoládu v horúcej smotane. Vychladnute nalejeme na cheesecake a ozdobime ľubovoľne podľa seba.

Sandra Hvilová
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty