reklama

Gaštanovo-čokoládový cheesecake

Pridal/a Sandra Hvilová dňa 01. 01. 2025 - 21:25 - Recepty Sandra Hvilová
Gaštanovo-čokoládový cheesecake , Recepty na zákusky, Sandra Hvilová

Sandra Hvilová | Gaštanovo-čokoládový cheesecake


reklama

Recept na vynikajúci cheesecake s gaštanovo-čokoládovou náplňou a čokoládovou polevou na vrchu.

Ingrediencie
Korpus:
160 gramov sušienky
50 gramov maslo
Krém:
500 gramov mascarpone
200 millilitrov smotana na šľahanie
200 gramov mliečna čokoláda
250 gramov gaštanové pyré
  čokoládová poleva
200 gramov mliečna čokoláda
100 millilitrov smotana na šľahanie
Postup

Domáce gaštanové pyré: jedlé gaštany dáme uvariť na 1 hodinu do vody. Uvarené ich ošúpeme, odvážime si 500 g a rozmixujeme. Pridáme 50 g práškového cukru, trstinový cukor a trocha rumovej arómy. Ak sa nám nechce vyrábať si domáce gaštanové pyré, môžeme si kúpiť hotové.

Základ: 160 g rozmixovaných keksov, 50 g roztopeného masla zmiešame. Utlačíme na plechu s rozmerom 24 cm. 

Krém: Šľahačkovú smotanu zohrejeme a roztopíme v nej čokoládu. Vychladnutú čokoládovú šľahačku nalejeme do misky, pridáme  250gramov gaštanové pyré a mascarpone. ( Zvyšných 250g pyré  môžeme zamraziť) Všetko dôkladne vyšľaháme. Krém nalejeme na keksíkový základ. Pečieme na 160 st cca 45 min. Upečený zákusok necháme vychladnúť, najlepšie cez noc. 

Poleva: Roztopime si čokoládu v horúcej smotane. Vychladnute nalejeme na cheesecake a ozdobime ľubovoľne podľa seba.

Doplňujúce obrázky
Gaštanovo-čokoládový cheesecake , Recepty na zákusky, Sandra Hvilová, 1

Sandra Hvilová

Výnos
12 kusov
Celkový čas
2 hod, 15 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama