reklama

Čokoládová krémeška

Pridal/a evkala dňa 01. 04. 2019 - 18:21 - Recepty evkala
Čokoládová krémeška, Recepty na zákusky, evkala

evkala | Čokoládová krémeška


reklama

Trošku iný krémeš s bielym a čokoládovým krémom.

Ingrediencie
Cesto:
200 gramov hladká múka špeciál
100 gramov práškový cukor
50 gramov Palmarin
1 polievková lyžica med
1 polievková lyžica rum
2 kusy žĺtok
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
Biela plnka:
4 kusy Zlatý klas
6 polievkové lyžice kryštálový cukor
8 kusy bielok
180 gramov práškový cukor
Čokoládový krém:
3 decilitre mlieko
1 polievková lyžica kryštálový cukor
2 kusy žĺtok
1 1⁄2 polievkové lyžice polohrubá múka výberová
250 gramov maslo
150 gramov práškový cukor
2 polievkové lyžice kakao
Postup

Cesto: Spolu zamiesime, vyvaľkáme a dáme piecť. Pečiem na papieri na pečenie pri teplote 180°C cca 10 minút. 

Biela plnka: 8 dcl vody variť 6 minút spolu s 6 polievkových lyžíc kryštálový cukor.

Do vriaceho, za stáleho miešania pridať 4 Zlaté klasy rozmiešané v 2 dcl vody. Medzi tým si pripravíme sneh s 8 bielkov, do vyšľahaného snehu pridáme 180 g práškového cukru. Vyšľahať riadne do tuha a pridať do vriaceho krém. Hneď horúce vyliať na vychladnutý medový plát.  Nechať vychladnúť, najlepšie z večera do rána.

Čokoládový krém: Z mlieka, kryštálového cukru, žĺtok a múky uvaríme krém, za občasného miešania necháme vychladnúť.

Vymiešame maslo s práškovým cukrom, pridáme vychladnutý uvarený krém a nakoniec kakao. Natrieme na svetlú plnku, dáme stuhnúť a nakoniec polejeme čokoládovou polevou.

Koláč sa plní na plechu.

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 4 (1 hlas)

reklama


reklama

Bea40, St, 10. 04. 2019 - 10:50

Evkala, prosím na aký veľký plech je táto dávka?

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama