Cheesecake s tiramisu-mascarpone krémom (ako minitortička)

Popis

Veľmi chutný cheesecake zákusok s príchuťou tiramisu

Cheesecake s tiramisu-mascarpone krémom (ako minitortička) - recept

Zhrnutie

Výnos
ks
Zdrojčasť receptu zo zdrojov na internete a časť podľa vlastného uváženia
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Sušienkový základ
110gramovsmotanové sušienky Butter Biscuits
60gramovrozpustené maslo
Syrová vrstva
450gramovčerstvý syr
130gramovkryš. cukru
3kusyvajcia M
1⁄2čajová lyžičkacitrónová príchuť
120gramovkyslá smotana 16%
Tiramisu-mascarpone krém
1kussladkej smotany 33%
2polievkové lyžicestužovač tiramisu
1kusmascarpone 250g
120gramovkyslá smotana
Černicový rozvar
250gramovprepasírované černice
2polievkové lyžiceCukor krupica
1polievková lyžicaZlatý klas, príp.Gustin

Inštrukcie

Postup na sušienkový základ:

Sušienky rozmixujeme a zmiešame s rozpusteným maslom. Formu na mafinky vyložíme papierovými košíčkami (doporučujem čisto biele pevné, farebné sa mi rozmočili). Sušienkovú zmes rozdelíme rovnomerne do 12 košíčkov, trochu pritlačíme malou lyžičkou a dáme do chladničky pokiaľ neurobíme náplň.

Postup na syrovú vrstvu:

Vyšlaháme syr s cukrom na nízkych otáčkach. Potom pridáme vajcia po jednom, citrónovú príchuť a kyslú smotanu. Po celý čas je potrebné šlahať na nízkych otáčkach, aby sa nedostalo do zmesi veľa vzduchu. Syrovú zmes rozdelíme do košíčkov na sušienky a dáme piecť pri 180 stupňov cca 20 minút. Stredy tortičiek nemusia byť úplne prepečené. Necháme vychladnúť vo forme  a potom odložíme do chladničky do druhého dňa. Recept na syrovú vrstvu mám z internetu.

Postup na černicový rozvar:

Prepasírované černice ochutíme cukrom - podľa vlastného uváženia možno pridať aj viac, pridáme zlatý klas a uvaríme polohustú kašu, ktorú rozdelíme do stredu na upečené a vychladené tortičky. Na túto vrstvu budeme striekať tiramisu-mascarpone krém.

Postup na tiramisu-mascarpone krém:

Smotanu s tiramisu stužovačom vyšlaháme na najvyšších otáčkach do tuha, potom už len vareškou primiešame mascarpone a kyslú smotanu. Všetky suroviny musia mať jednakú teplotu, aby sa nezrazili. Krém naplníme do vrecka s ozdobnou špičkou a nastriekame na vychladnuté tortičky. Dozdobíme ovocím, kúskami čokolády alebo podľa vlastného uváženia.

Tiramisu-mascarpone krému je viac ako na 12 tortičiek a preto je dobré ho minúť na tiramisu poháriky, na ktoré použijeme zvyšné keksíky, prípadne piškóty, ktoré polejeme kávou s rumom a vrstvíme so zvyšným krémom.

 

Poznámky

Priložila som len ilustračné foto na tiramisu poháriky, ktoré som robila predtým.

Cheesecake s tiramisu-mascarpone krémom (ako minitortička) - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Komentáre

mňááámSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnko

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.