Popis
Veľmi chutný cheesecake zákusok s príchuťou tiramisu

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Zdroj | časť receptu zo zdrojov na internete a časť podľa vlastného uváženia |
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
Sušienkový základ | ||
110 | gramov | smotanové sušienky Butter Biscuits |
60 | gramov | rozpustené maslo |
Syrová vrstva | ||
450 | gramov | čerstvý syr |
130 | gramov | kryš. cukru |
3 | kusy | vajcia M |
1⁄2 | čajová lyžička | citrónová príchuť |
120 | gramov | kyslá smotana 16% |
Tiramisu-mascarpone krém | ||
1 | kus | sladkej smotany 33% |
2 | polievkové lyžice | stužovač tiramisu |
1 | kus | mascarpone 250g |
120 | gramov | kyslá smotana |
Černicový rozvar | ||
250 | gramov | prepasírované černice |
2 | polievkové lyžice | Cukor krupica |
1 | polievková lyžica | Zlatý klas, príp.Gustin |
Inštrukcie
Postup na sušienkový základ:
Sušienky rozmixujeme a zmiešame s rozpusteným maslom. Formu na mafinky vyložíme papierovými košíčkami (doporučujem čisto biele pevné, farebné sa mi rozmočili). Sušienkovú zmes rozdelíme rovnomerne do 12 košíčkov, trochu pritlačíme malou lyžičkou a dáme do chladničky pokiaľ neurobíme náplň.
Postup na syrovú vrstvu:
Vyšlaháme syr s cukrom na nízkych otáčkach. Potom pridáme vajcia po jednom, citrónovú príchuť a kyslú smotanu. Po celý čas je potrebné šlahať na nízkych otáčkach, aby sa nedostalo do zmesi veľa vzduchu. Syrovú zmes rozdelíme do košíčkov na sušienky a dáme piecť pri 180 stupňov cca 20 minút. Stredy tortičiek nemusia byť úplne prepečené. Necháme vychladnúť vo forme a potom odložíme do chladničky do druhého dňa. Recept na syrovú vrstvu mám z internetu.
Postup na černicový rozvar:
Prepasírované černice ochutíme cukrom - podľa vlastného uváženia možno pridať aj viac, pridáme zlatý klas a uvaríme polohustú kašu, ktorú rozdelíme do stredu na upečené a vychladené tortičky. Na túto vrstvu budeme striekať tiramisu-mascarpone krém.
Postup na tiramisu-mascarpone krém:
Smotanu s tiramisu stužovačom vyšlaháme na najvyšších otáčkach do tuha, potom už len vareškou primiešame mascarpone a kyslú smotanu. Všetky suroviny musia mať jednakú teplotu, aby sa nezrazili. Krém naplníme do vrecka s ozdobnou špičkou a nastriekame na vychladnuté tortičky. Dozdobíme ovocím, kúskami čokolády alebo podľa vlastného uváženia.
Tiramisu-mascarpone krému je viac ako na 12 tortičiek a preto je dobré ho minúť na tiramisu poháriky, na ktoré použijeme zvyšné keksíky, prípadne piškóty, ktoré polejeme kávou s rumom a vrstvíme so zvyšným krémom.
Poznámky
Priložila som len ilustračné foto na tiramisu poháriky, ktoré som robila predtým.

Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 1859x
Komentáre
mňááám




