Výborný pečený cheesecake
Ingrediencie
| Cesto: | ||
| 250 | kusy | maslové sušienky kakaové |
| 130 | gramov | maslo rozpustené |
| Plnka: | ||
| 500 | gramov | mascarpone |
| 200 | gramov | kyslá smotana |
| 3 | kusy | vajce |
| 2 | kusy | cukor citrónový |
| 4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
| 1 | polievková lyžica | polohrubá múka |
| Zálievka: | ||
| 250 | gramov | jahody |
| 200 | millilitrov | voda |
| 2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
| 1 | kus | Zlatý klas |
| 2 | plátky | želatína |
Postup
Cesto:
- 250 g kakaových sušienok (bebe kakaové)
- 130 g rozpusteného masla
Suroviny zmiešame a natlačíme do formy 26 cm aj po okrajoch
Plnka:
- 500 g mascarpone
- 200 g kyslá smotana
- 3 vajcia
- 2 ks vanilkový, prípadne citrónový cukor
- 4 lyžice kryštálového cukru
- 1 PL polohrubej múky
Suroviny zmiešame šlahačom na najnižšom stupni aby sa spojili a vylejeme na pripravené sušienky.
Pečieme pri 160 stupňoch (horný aj dolný ohrev) 40 minút. Plnka musí byť na poklepanie ešte traslavá.
Jahodová zálievka:
- 250 g jahodoy čerstvé alebo mrazené
- 200 mililitrov voda
- kryšt. Cukor podľa chuti
- 1 ks zlatý klas
- 2 plátky želatiny
Jahody trochu rozvaríme, rozmixujeme prilejeme zlatý klas rozpustený v troške vody. Po odstavení pridáme ešte 2 plátky želatíny aby sme mali zálievku pevnejšiu. Dozdobíme čokoládou, lyofilizovaným ovocím, prípadne ak máme čerstvé tak čerstvým ovocím.
Dobrú chuť!
![]()
![]()
mňam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerá úžasne ![]()
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Fajnotka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte

Ďalšie recepty