
Piškótové cesto s broskyňovým želé a šľahačkou.
Piškóta: | ||
2 | kusy | vajce |
100 | gramov | kryštálový cukor |
50 | millilitrov | olej |
50 | millilitrov | voda |
1⁄2 | balík | vanilkový cukor |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
100 | gramov | hladká múka |
Broskyňová želatína: | ||
7 | decilitre | broskyňový kompót |
1 1⁄2 | balíky | Zlatý klas |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
voda | ||
Dokončenie: | ||
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
broskyne |
Postup:
Žltka si vyslahame z cukrom, pridame olej preslahame, pridame vodu znova preslahame. Pridame muku zmiešanú z PDP. Z bielok si vyslahame sneh a opatrne ho vmiešame k žĺtkam. Pecieme na 175st. Cesto môžeme vyliat do formiciek mufinovych alebo klasicky na plech 20x20cm. Upečené nechame vychladnúť.
Broskyňová želatína:
Broskynovy kompót si zlejeme do odmerky aby sme mali 450ml dolejeme vodou. Broskyne popucime pucitkom na zemiaky. Zopár nepopucenych si odložíme na ozdobu. Do kompotoveho sirupu dáme kryst.cukor a zlatý klas, poriadne premiešame. Pridame k popucenym broskynam a dáme variť. Uvarime hustú kasu. Nechame trocha vychladnúť a nalejeme ju na piskotove cesto vychladnute. Dáme schladiť do chladničky.
Slahackovu smotanu si vyslahame spolu z praskovym cukrom a natrieme ju na želatínu. Ľubovoľne ozdobime a vložíme do chladničky stuhnut.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty