reklama

Broskyňové šľahačkové srdiečka

Pridal/a Sandra Hvilová dňa 09. 06. 2020 - 13:17 - Recepty Sandra Hvilová
Broskyňové šľahačkové srdiečka , Recepty na zákusky, Sandra Hvilová

reklama

Piškótové cesto s broskyňovým želé a šľahačkou.

Ingrediencie
Piškóta:
2 kusy vajce
100 gramov kryštálový cukor
50 millilitrov olej
50 millilitrov voda
1⁄2 balík vanilkový cukor
1⁄2 balík prášok do pečiva
100 gramov hladká múka
Broskyňová želatína:
7 decilitre broskyňový kompót
1 1⁄2 balíky Zlatý klas
2 polievkové lyžice kryštálový cukor
  voda
Dokončenie:
250 millilitrov smotana na šľahanie
2 polievkové lyžice práškový cukor
  broskyne
Postup

Postup:

Žltka si vyslahame z cukrom, pridame olej preslahame, pridame vodu znova preslahame. Pridame muku zmiešanú z PDP. Z bielok si vyslahame sneh a opatrne ho vmiešame k žĺtkam. Pecieme na 175st. Cesto môžeme vyliat do formiciek mufinovych alebo klasicky na plech 20x20cm. Upečené nechame vychladnúť.

Broskyňová želatína:

Broskynovy kompót si zlejeme do odmerky aby sme mali 450ml dolejeme vodou. Broskyne popucime pucitkom na zemiaky. Zopár nepopucenych si odložíme na ozdobu. Do kompotoveho sirupu dáme kryst.cukor a zlatý klas, poriadne premiešame. Pridame k popucenym broskynam a dáme variť. Uvarime hustú kasu. Nechame trocha vychladnúť a nalejeme ju na piskotove cesto vychladnute. Dáme schladiť do chladničky.

Slahackovu smotanu si vyslahame spolu z praskovym cukrom a natrieme ju na želatínu. Ľubovoľne ozdobime a vložíme do chladničky stuhnut.  

Doplňujúce obrázky
Broskyňové šľahačkové srdiečka , Recepty na zákusky, Sandra Hvilová, 1
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama